donderdag 31 juli 2008

Creatief met schroef, schroevendraaier en tang

Hoe een fles wijn te openen in een pand waar geen kurkentrekker voorhanden is? Men neme een tang, een schroevendraaier en een schroef. Men draait de schroef in de kurk en trekt die vervolgens met de tang weer uit de fles. De kurk komt dan vanzelf mee. Zo simpel kan het leven zijn. Tenminste als je Gijs van Bon heet, want hem lukt dat. De rest van onze groep blijft in gebreken, scheurt de kurk aan flarden en of breekt simpelweg de gehele fles. Met als gevolg dat er de keuze is uit genieten van die typische kurksnipperwijn of noodgedwongen en frustrerend op een droogje gestaan moet worden.

Daniël Dee

1 opmerking:

Kortsluiting zei

Zet de fles op een ondergrond die ietwat vochtig mag worden. Pak een pen, zet de onscherpe zijde op de kurk en druk uit alle macht met beide handen de kurk in de fles (leun desnoods zwaar met je bovenlijf)- hierbij kan een dropje wijn verloren gaan.
Alleen bij het inschenken van het eerste glas heb je de pen nog even nodig om de kurk voor de halsopening weg te houden. Redactie Groningen wenst je een kurkloos Proost!