woensdag 30 juli 2008

Wat is Venlo?


Venlo, de grensstad met handel, expeditie en industrie, waar Frans Pollux zijn stadsdichterschap opgaf toen de Bende van Wilders met 20 procent van de stemmen in Venlo hun zege in de Tweede Kamer bekrachtigde.

Na een rechtstreekse treinreis van twee uur kon ik maandag mijn intrek nemen in het atelier in Q4.

Tijdens de brunch zag ik voor het eerst mijn mede kunststrijders: Gijs van Bon, Mo'Jones en Linda Savekouls. Onze opdracht werd tijdens het verorberen van croissantjes en een eitje uit de doeken gedaan. Gebruik de stad Venlo als inspiratiebron. Wat is Venlo? Wat inspireert? Wat kunnen wij de Venlonaar meegeven?


En zo begonnen we onze zoektocht naar de Venloose identiteit letterlijk op de bodem van Venlo, de bouwput waar de Maasboulevard gaat komen.

Het werkproces zal gedurende de hele week gefilmd worden door Louk Voncken en zijn eindresultaat zal gedurende het Zomerparkfeest in het museum Bommel van Dam én op de website van het Zomerparkfeest te zien zijn.

En het mooiste zijn de Venlose nachten, als de wijn opengetrokken wordt en Mo'Jones (zie foto) gaat jammen. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.1 opmerking:

Anoniem zei

Leeft Frans Pollux nog? Of is die net zo dood als zijn liedjes?

mvg Chrétien Breukers