zondag 20 juli 2008

Hoogtepunt

[foto: finale Final Eight 2007: Schilt - Aerts (rechts)]
Inmiddels zijn de namen van elf van de zestien deelnemers bekend. We hebben het over de K-1 World Grand Prix Final Elimination, oftewel: de laatste zestien in de race om de wereldtitel 2008. Naast de acht deelnemers aan de Final Eight (de eigenlijke finale) van vorig jaar, plaatsen de vier winnaars van de Grand Prix toernooien van Europa, Japan, Taiwan en Hawaii zich voor de Final Elimination. Dat zijn er dan twaalf - dat er pas elf plaatsen vergeven zijn, is omdat de Grand Prix van Hawaii nog moet plaatsvinden, en wel op 9 augustus.
De K-1 organisatie wijst de laatste vier plaatsen toe aan vechters die zich ofwel dankzij een blessure niet hebben weten te plaatsen, of die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden door het voeren van spectaculaire gevechten. Wie deze vier worden? Wij gokken op Japanners - want in Japan, de bakermat van K-1 waar traditiegetrouw de finale gehouden wordt, ziet men graag lokale helden in de ring (Fujimoto bijvoorbeeld, of Maeda, of Sato, of misschien zelfs de ouwe Musashi). En wellicht, voor de verkoop van televisierechten, een Amerikaan; al zijn K-1 vechters van niveau daar zeer dun gezaaid, dus het kan zijn dat men in arren moede teruggrijpt op veteraan Mighty Mo, hoewel die zijn laatste vijf partijen verloren heeft. Nou ja, we zullen zien.

De reeds geplaatste gladiatoren zijn: Semmy Schilt, Peter Aerts, Jerome le Banner, Remy Bonjasky, Glaube Feitosa, Junichi Sawayashiki, Hong Man Choi, Badr Hari, Erroll Zimmerman, Ewerton Teixeira en Ruslan Karaev.

Wat ons vooralsnog het meest bezighoudt: neemt Sem Schilt de hem door Peter Aerts in ons bijzijn (in de Arena, afgelopen april) toegeworpen kickbokshandschoen op, en krijgen we tijdens de Final Elimination op 27 september al het wat ons betreft absolute K-1 hoogtepunt van 2008 voorgeschoteld? Of moeten we wachten tot de Final Eight op 6 december?

Geen opmerkingen: