zondag 27 juli 2008

Deelder is baas van Boomerang


In de maand augustus is Jules Deelder hoofdredacteur van Boomerang. De hele maand bepaalt de beruchte dichter en nachtburgemeester wat er in de kaartenrekken, de posterschermen en op Boomerang.nl gebeurt.

Deelder over zijn nieuwe baan bij het Amsterdamse Boomerang: ‘Het is natuurlijk jammer dat ze in dat klote Amsterdam zitten, want ‘t is best een toffe toko. Ze maken in ieder geval leukere kaarten dan mijn sigarenboer. Maar met een Rotterdammer aan het roer wordt het natuurlijk pas echt wat. Dat zul je de komende maand wel merken.'

Maandag 28 juli worden de eerste door hem geselecteerde kaarten en posters al verspreid. Twee weken later komt Deelder met een splinternieuwe collectie condoleancekaarten. Om de overlijdenskaart nieuw leven in te blazen gaf Jules de creatieve achterban van Boomerang, die bestaat uit ruim 5.000 enthousiaste ontwerpers, opdracht kaarten te ontwerpen binnen dit grandioos verouderde thema. De condoleanceopdracht liep maandag 21 juli af. De kaarten zijn vanaf 11 augustus te zien op Boomeranglocaties in heel Nederland.

Geen opmerkingen: