vrijdag 21 november 2008

K-1: Mooi man


In de vierde kwartfinale neemt Remy Bonjasky, tweevoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix Final (in 2003 en 2004), het op 6 december aanstaande op tegen Jerome le Banner, vrij algemeen beschouwd als de sterkste vechter die nog nooit die WGP Finale won. Tweevoudig wereldkampioen Bonjasky blikt in het gesprek hieronder vast vooruit naar deze titanenstrijd.

Als je mocht kiezen, tegen wie van de andere zeven vechters zou je dan willen beginnen?
Bonjasky: Nou ja, het is een toernooi. Het gaat er niet om te laten zien hoe sterk je bent, maar hoe slim je bent. Ik denk dat iedereen die nadenkt de zwakste vechter als eerste tegenstander zou kiezen.
Je eerste tegenstander is Jerome le Banner.
Bonjasky: Ik had iedereen goed gevonden. Ik heb eerder tegen Jerome gevochten, en ik dacht toen dat ik gewonnen had. Maar de beslissing viel uit in zijn voordeel. Dit keer zal ik zeker winnen.
Ga je Jerome verslaan middels knock-out?
Bonjasky: Ik denk dat Jerome alleen maar zal proberen om van mij te winnen. Toen we naast elkaar stonden bij de loting, zei hij dat hij zich zal concentreren op het winnen van mij. Ik denk niet dat hij het idee heeft dat hij door kan dringen tot de volgende ronde. Hij zei “Misschien stop ik volgend jaar wel met vechten”. Daarom denk ik dat hij alleen maar komt met het doel om mij te verslaan.
Denk je dat je hem zo overtuigend kunt verslaan dat hij er na jullie gevecht mee ophoudt?
Bonjasky: Nou, ik zal hem graag helpen om ermee te stoppen (lacht). Maar zolang ik actief ben in K-1 loopt Jerome er al rond. Hij is altijd één van de top-acht vechters geweest. Hij is een sterke vechter en hij is goed. Ik zal de komende tijd hard moeten werken om in goede conditie te komen en klaar te zijn voor hem.
Denk je niet dat het moeilijk voor je zal zijn om door te gaan naar de volgende ronde als Jerome alles geeft tijdens het gevecht met jou?
Bonjasky: Ik denk dat het een zwaar gevecht zal worden. Als ik hem in de eerste ronde knock-out kan slaan, zou dat beter zijn voor het volgende gevecht. Maar hij zal tegen mij alles uit de kast halen. En ook ik zal mijn best doen. Ik hoop hem snel knock-out te slaan, anders wordt het een erg zware dag.
(…)
Semmy Schilt, die een hele tijd kampioen is geweest, heeft dit keer verloren. Denk je dat je daardoor meer kans hebt?
Bonjasky: Hij was kampioen, maar hij was niet in staat om fans aan te spreken. Hij ziet er niet uit als een kampioen en hij praat niet als een kampioen. Mensen zeggen dat zijn vechtstijl niet aantrekkelijk is. Het toernooi zal dit keer fris en open zijn. Wie het meest geschikt is om kampioen te zijn? Nou, misschien ik wel, want ik ben knap (lacht).

[Bron: Officiële K-1 website]

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wanneer en op welk net wordt die finale uitgezonden?

Kortsluiting zei

Zaterdag 6 december op SBS6. Hoe laat weet ik nog niet precies; waarschijnlijk rond een uur of elf 's avonds (dus niet live - m.a.w. als je wilt kijken kun je die zaterdag voor de zekerheid beter niet googlen op de finale).