zaterdag 22 november 2008

K-1: Care to make it interesting?


Vandaag over twee weken verzamelt een groep poëtisch angehauchte vechtsportliefhebbers zich ten burele van de Groninger Kortsluiting-redactie, om aldaar gezamenlijk de tv-uitzending van de K-1 WGP Finale 2008 via een beamer te volgen. Niet alleen zullen de vergaderde K-1 fans, een goed glas rode wijn of pijpje pils in elke hand, sjekkie of filtersigaret nonchalant bungelend uit een mondhoek, zich zenuwachtig afvragen wie de WGP Finale zal winnen; ook hopen zij allen geen bok geschoten te hebben in de Kortsluiting K-1 pool 2008: het met overwinnaarsglimlach en gulle hand kunnen uitdelen van kostelijke en kosteloze flessen wijn is immers de droom van iedere dichter.
In de loop van de komende veertien dagen zal de redactie, verspreid over verschillende dagen, de deelnemers aan de Kortsluiting K-1 pool 2008 aan u voorstellen en hun voorspellingen publiceren.

Voor mensen die in hun eigen huiskamer en vriendenkring ook een pooltje willen maken, volgen hieronder de voor onze pool geldende spelregels – hoeven jullie daar zelf niet meer over na te denken. Bij Kortsluiting zet iedere deelnemer één fles wijn in, maar wat jullie thuis doen moeten jullie zelf weten.

Poolregels

Wijnontvanger is degene die de algemeen winnaar K-1 WGP Champion 2008 goed voorspelt.
Hebben meerdere deelnemers de juiste kampioen ingevuld, of heeft iedereen het fout, dan geeft de doorslag: wie had het meeste aantal winnaars goed bij zijn voorspelling van de uitslag der eerste ronde (kwartfinale).
Is het dan nog gelijkspel, dan geven de reservepartijen de doorslag, waarbij de eerste reservepartij het zwaarst telt.
Zo, dat lijkt me redelijk dichtgetimmerd.

De winnaar ontvangt van elk der andere deelnemers een fles wijn (door de gever uitgebreid getest en welbevonden als niet hoofdpijnveroorzakend bij inname van normale hoeveelheden) direct na het bekend worden van de uitslag op de gezamenlijke K-1 bekijkavond d.d. 6 december. Het wordt ten zeerste aangemoedigd om de gewonnen flessen onmiddellijk ter consumptie in de aanwezige groep sportliefhebbers te werpen; op figuurlijke wijze, dat wel.

Eerste reservepartij:
Hong Man Choi (Zuid-Korea) vs. Ray Sefo (Niew Zeeland)

Tweede reservepartij:
Paul Slowinski (Australië) vs. Melvin Manhoef (Nederland)

De kwartfinalepartijen:
1. Peter Aerts (Nederland) vs. Badr Hari (Marokko)
2. Errol Zimmerman (Suriname) vs. Ewerton Teixeira (Brazilië)
3. Gokhan Saki (Turkije) vs. Ruslan Karaev (Rusland)
4. Remy Bonjasky (Nederland) vs. Jerome Le Banner (Frankrijk)

Geen opmerkingen: