zaterdag 29 november 2008

De Dichtclub Speciaal


[foto: Mark Scheffer]

Een bijzondere aflevering van De Dichtclub in Groningen, komende woensdagavond 3 december. Natuurlijk zijn er optredens van de leden Rense Sinkgraven, Jan Glas, André Degen, Stefan Nieuwenhuis, Karel ten Haaf, Arjen Nolles, Coen Peppelenbos, Ellen Deckwitz, Renée Luth, Jurre van den Berg, Ton Meijer en Hedwig Baartman. Ook leest Hubert Klaver weer een aflevering van zijn doorlopende soap ‘Het Station’, een hilarisch relaas over het wel en wee in een psychiatrisch opvangcentrum. En er is een gastdichter, deze maand in de frêle vorm van Anneke Claus, wier tweede bundel Dat was dat onlangs verscheen.
Maar naast dit reguliere programma is er ook een extraatje. Op voorstel van het lid Stefan Nieuwenhuis, zal een aantal poëten deelnemen aan een leuk experiment: het maken van een vers op basis van het onderstaande zelfmaakgedicht van initiatiefnemer Nieuwenhuis zelve:

(zelfmaakgedicht)

Zie de poëzie in jezelf
(beschrijving van een alledaagse situatie, waarin je kunt verkeren)
(beschrijving van een kenmerkend en herkenbaar detail uit de situatie)
(dat detail op jezelf betrekken)
dat is poëzie
dat je (beschrijving van een gevoel van tevredenheid of gelukzaligheid)

“Om de gebeurtenis nog een tikje meer cachet te geven, zal ik voor de bezoekers een A4'tje met uitleg maken. Zo kunnen zij meelezen met de opzet en extra genieten van onder meer uw versie,” aldus Nieuwenhuis in een schrijven aan zijn mede-Dichtclubleden.

Dit initiatief van Nieuwenhuis heeft nu reeds één extra bezoeker opgeleverd: De Verloofde heeft aangekondigd het een dermate koddig idee te vinden, dat ze komende woensdag één van haar schaarse bezoekjes aan De Dichtclub afleggen zal. In de hoop dat het initiatief-Nieuwenhuis meer extra publiek zal trekken, plaatsen we deze aankondiging ruim op tijd. Hieronder de gegevens voor in de agenda.
De Dichtclub in Groningen wordt gehouden in café Marleen, Kleine Pelsterstraat 7. Op woensdag 3 december. Aanvang: 20.30 precies. De toegang is vrij.

1 opmerking:

Kortsluiting zei

En dan volgende maand het volgende zelmaakgedicht:

ik heb altijd al een zwak gehad voor…
zij maken de wereld tenminste een beetje…
tegen beter weten in want zelf raken ze…
om uiteindelijk te eindigen als…