maandag 27 oktober 2008

Lezersfeest

Op zaterdag 1 november 2008 vindt de 12e editie plaats van het Lezersfeest plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Vanaf 20.00 uur kunnen bezoekers op 5 podia, verdeeld over de begane grond tot en met de derde verdieping van de Centrale Bibliotheek Rotterdam, genieten van vele bekende en minder bekende schrijvers, dichters, striptekenaars, woordkunstenaars en signeersessies.

Op 1 november kun je onder andere gaan kijken naar Harry Mulisch, Herman Brusselmans, Kees van Kooten, J.A. Deelder (die zijn nieuwe bundel Tussentijds presenteert), Wanda Reisel, Tessa de Loo, Naema Tahir, Jan Siebelink, Elvin Post en Leon Verdonschot.

De WoordDansers, als collectief sinds januari 2007 de stadsdichter van Rotterdam, presenteren een programma dat zij speciaal voor het Lezersfeest hebben samengesteld. Naast eigen repertoire is er poëzie van Daniël Dee, Benne van der Velde en Bernhard Christiansen. Omlijst door de onnavolgbare visuals van VJ Vlot zullen de woorden in een keur aan zinnebeelden, beeldspraak en prikkelende verklankingen uit de kaft herrijzen.

Geen opmerkingen: