maandag 20 oktober 2008

Het schreeuwt


Afgelopen vrijdag begon het weekend goed met de door stadsdichter Rense Sinkgraven georganiseerde manifestatie “Poëzie pakt de stad uit”. De Groninger redactie was ingehuurd voor het onderdeel schreeuw het van de daken, en stond derhalve met megafoon en collega-Toffe Gast tevens toffe dichter Stefan Nieuwenhuis gedichten te brullen vanaf een balkon in de Folkingestraat, en later bezocht het schrandere duo een balkon aan de Carolieweg. En inderdaad: de titel van dit blogje is een citaat.
De eigenaar van het balkon aan de Folkingestraat, Willem Tredgett (jawel, die van het gelijknamige sieraden atelier gevestigd in het pand Folkingestraat 9), maakte foto’s van zowel artisten als publiek.


De meneer links vond ons wel grappig, geloof ik – hij doet in ieder geval alsof hij schik heeft. En zie: Arjen Nolles kijkt naar ons op.


Het is ook dankzij de ons door Willem Tredgett toegezonden foto’s dat wij ontdekten dat André Degen na ons vertrek richting Carolieweg het balkon aan de Folkingestraat bezocht en enkele gedichten voordroeg. Zonder megafoon.


En voor een uitzinnig publiek.

1 opmerking:

Drees ma zei

Ja, de moeder van Dré houdt wel van een bruin ijsje.