zondag 10 augustus 2008

Voor wie niet naar de Olympische Spelen kijkt


Badr Hari, de pas 23-jarige K-1 vechter uit Nederland, acht zichzelf in staat om dit jaar de World Grand Prix te winnen. Tijdens de Grand Prix van Hawaii, die afgelopen nacht werd afgewerkt, stond de onder Marrokkaanse vlag vechtende Hari in een superfight tegenover Domagoj Ostojic, en kon hij laten zien hoe ver hij is met zijn voorbereiding op de achtste finales (de Final Elimination) van 27 september. De voortekenen waren in ieder geval goed: dit jaar versloeg hij zowel Ray Sefo als Glaube Feitosa middels een knock-out in de eerste ronde.

Drie jaar geleden vocht Hari al eens tegen Ostojic, en toen sloeg hij hem knock-out. Ostojic vertelde echter voorafgaande aan het gevecht van afgelopen nacht, dat hij Hari destijds onderschatte, omdat hij tien kilo lichter was dan hij en bovendien veel minder ervaren in de kickboksring. Hij zei nu te weten uit te moeten kijken voor de stootkracht van Badr Hari, en zich zeker niet weer buiten westen te laten meppen.
Wie het gevecht van afgelopen nacht wil bekijken, start het volgende filmpje - en niet even wegkijken of knipperen, want het is over voordat je er erg in hebt.
Hoewel Hari erg sterk is, en loeihard slaat, toch vragen wij ons af of hij in staat is om de World Grand Prix te winnen, daar hij hoewel geen glazen kin, toch zeker ook geen kin van schokbeton heeft. En zo’n kin heb je onzes inziens wel nodig om op de dag van de finale drie partijen achtereen te kunnen winnen. In bovenstaand filmpje is vooral in de derde herhaling duidelijk te zien dat onze zorg niet onterecht is en zijn kin een dichte dekking heel hard nodig heeft. Was wel spectaculair geweest trouwens: een dubbele knock-out binnen tien seconden.

Geen opmerkingen: