vrijdag 15 augustus 2008

Joechei!


Het lijkt nu zeker: op de officiële website van Team Aerts wordt gemeld dat Sem Schilt en Peter Aerts tegen elkaar zullen uitkomen tijdens de K-1 World Grand Prix Final Elimination (de laatste zestien, dus de achtste finales) op 27 september aanstaande. Wat zal dat een prachtgevecht worden, tussen deze twee grootheden van de K-1. Temeer daar dit het enige gevecht is dat de mannen die dag moeten leveren, dus ze kunnen voluit gaan; anders dan tijdens de World Grand Prix Final, waar ze, om eerste te worden, drie wedstrijden op één dag zullen moeten winnen.
Voor Aerts is dit niet verkeerd – hij is met zijn 37 jaar niet meer de jongste, en dus wat blessuregevoeliger dan vroeger; mede dankzij het grote aantal profgevechten dat hij leverde. Sem Schilt (ook al 34), die zowel in 2005, 2006 als 2007 de World Grand Prix won, heeft zijn afgelopen dertien wedstrijden gewonnen: het K-1 record – zijn laatste nederlaag dateert van 3 juni 2006. Het vorige record (twaalf op rij) stond op naam van Peter Aerts, eveneens drievoudig Grand Prix winnaar (in 1994, 1995 en 1998) .
De beide matadoren troffen elkaar tot nu toe drie maal in de ring. En hoewel de onderlinge tussenstand 2-1 voor Sem Schilt is, zetten wij ons geld vol overtuiging op Peter Aerts – die, als hij wint, voor de zestiende maal op rij zal deelnemen aan de Finale; het is trouwens ook de zestiende Finale sinds de introductie van
K-1 in 1993. Niet voor niks wordt Aerts ook wel "Mister K-1" genoemd.
De Kortsluiting-redactie ziet enorm uit naar 27 september en is nu al aan de dunne van de spanning.

Geen opmerkingen: