zondag 20 februari 2011

Dossier PVV-Groningen (1): Erik Geel

Hendrik Johannes Geel, roepnaam Erik (Roden, 27 april 1970), is kandidaat nummer 10 op de lijst van de PVV in Groningen.
Wie is Erik Geel? Begin 2004 schrijft hij over zichzelf:


Erik Geel is erg te spreken over Neuro Linguïstisch Programmeren:
Maar:


Onderdeel van Erik Geels totaal nieuwe leven is fanatiek sporten. In het Dagblad van het Noorden van 23 september 2006 staat te lezen, in het artikel ‘Euroborg onuitgepakt cadeautje’:
Erik Geel (36) fietst zich uit de naad op een van de vele toestellen van Plaza Sportiva. Twaalf keer is hij hier nu al geweest en het bevalt hem prima. “Ik woon in het centrum, ik kom hier op de fiets naartoe. Er waren natuurlijk in het begin wat aanloopproblemen, maar dat hoort erbij.” Na het sporten neemt hij meteen boodschappen mee bij de Jumbo.

Had Erik Geel zich nu maar beperkt tot reclamepraatjes voor volgens de wetenschap onzinnige zaken als Neuro Linguïstisch Programmeren en de voedingssupplementen van Herbalife; had hij zich nu maar gewoon fanatiek op het sporten geworpen – maar nee: Erik Geel vond het nodig om zich met de politiek te gaan bemoeien. De aanhanger van Pim Fortuyn schrijft op zondag 27 maart 2002:
In 2003 mengt hij zich, onder het pseudoniem Geeltje, op pim-fortuyn.nl in een discussie over windenergie. Geel is tegen, en onderbouwt zijn betoog met zinnen als: [Wist je dat…]
daarbij uit het oog verliezend dat er een verschil is tussen het ontdekken en het ontstaan van een nieuwe diersoort.
Ook geeft hij in zijn wist je dat-rijtje blijk vatbaar te zijn voor geloof in samenzweringstheorieën: [Wist je dat…]
Op 5 september 2007 lanceert Geeltje op grenswetenschap.nl zijn meest wilde samenzweringstheorie: de moord op Pim Fortuyn was geen eenmansactie, nee,

Erik Geel was op internet niet alleen actief als schrijver. Hij had een eigen internetbedrijfje: Porky’s Internet Services. Deze eenmanszaak, die bestond van begin 1999 tot eind 2004, was gevestigd op het (nog steeds) huisadres van Erik Geel aan de Noorderhaven in Groningen. Porky’s Internet Services was niet alleen het bedrijf achter portals als pimfortuyn.biz, uutgrun.nl en vindicater.nl, maar ook achter de site linksekerk.nl.
Op de site linksekerk.nl wordt Amnesty International gekapitteld omdat de organisatie niet opkomt voor Holocaust-ontkenners:
Ook wordt er een artikel geplaatst met sociaal-darwinistische
én racistische strekking:

Is er na deze voor zichzelf sprekende citaten, gepubliceerd door PVV-kandidaat Erik Geel, nog een laatste zin nodig?

14 opmerkingen:

jan zei

Ai,ai,ai,ai .....ai.
Die man is ongeneeslijk ziek.
Wordt nooit weer beter.
Vreselijk.
Hoe dit leed te bestrijden ?

de gitaargod zei

Wie graaft die vindt wat! Mooi stukje digitale archeologie, Karel! Hieruit blijkt maar weer dat de PVV onsmakelijk verbonden is met de rechtsradicalen.

coen zei

hm, oud-leerling van mij.

Marjan Feith zei

Het is niet dat ik ervan opkijk, maar om het zo zwart op wit te hebben, is bijzonder bevredigend. Frisse jongen.

@Coen: zijn Nederlands is dan ook opmerkelijk goed voor een PVV-er :-)

coen zei

Is dit trouwens geen werk voor ons Dagblad?

Anoniem zei

Deze man wordt zo te zien in leven gehouden door socialistische liefdadigheid. Gelet op zijn ziekte had hij allang dood kunnen zijn.

Anoniem zei

@Anoniem,

Heel scherp! Moest er om grinniken.

Groet, Daniel.

Knurpht zei

Was 135 kilo, is al 50 kilo afgevallen, nog 85 kilo te gaan dus.

Zo wordt Herbalife nog eens een anti-fascistisch geneesmiddel :D

Slow Joe zei

Gemakkelijk hoor, afgeven op de 'man die wij allen natuurlijk haten'. Het gaat om uitroeien met wortel en tak. Symptoompjes afzeiken ja, zo kan ik het ook! Jullie hebben een politiek incorrect menneke te pakken en wrijven elkanders borstje geil en hoera.
Voelt dat lekker?

Ik geef een voorzet: die PVV'ers zijn niet te bewonderenswaardig maar ook niet de grond van het kwaad. Daarvoor zijn ze toch te onnozel? Ga eens op zoek naar het tuig dat zich erachter verschuilt, niet de lui de de Partij Voor de Vrijheid aansturen maar het schoelje dat zich legitimeert met 'we moeten er toch rekening mee houden?'.

Daar zit het kwaad. Niet achter de primaten die vroeger LPF stemden, daarna de SP groot maakten en nu eindelijk een held hebben met hun eigen haardracht.

Jan zei

Wat een ontroerend portret. Ik hoop dat er meer zullen volgen.

Bas v/d Swaluw zei

Haha en het punt dat je wil maken? maar een mooi stukje modder gooien hoor

Karel ten Haaf zei

@ Slow Jow: Het lijkt me duidelijk dat je zowel het gevaar als de intelligentie van de PVV ernstig onderschat.
Verder vraag ik me af: vanuit de gerieflijke leunstoel in je salon uithalen naar mensen die wél daadwerkelijk wat proberen te doen tegen het oprukkend fascisme – voelt dat lekker?

@ Bas van der Zwaluw: Niks moddergooien. Feiten, meneertje.

Anoniem zei

Karel .....je moet wel vermelden dat jij leeft van subsidiegelden georganiseerd door de linkse elite waarvoor jij nu een lans probeert te breken.

Kortsluiting zei

Anoniem, was dat maar waar. Ik heb (helaas) nog nooit een cent subsidie ontvangen.