dinsdag 22 februari 2011

Dossier PVV-Groningen (2): Dennis Ram

Lees hier “Dossier PVV-Groningen (1): Erik Geel”

Gisteren, 21 februari 2011, bezocht Geert Wilders de provincie Groningen. Tijdens zijn bliksembezoek zei hij voor de camera’s van RTV Noord: ‘Wat ik de mensen hier te bieden heb, is een fantastische PVV-lijst.’ De Leider voelde zich even later geroepen om nogmaals te onderstrepen (‘ondersteunen’) ‘dat we hier goede kandidaten hebben.’

Eén van de goede kandidaten op de fantastische PVV-lijst is nummer 5: Dennis Ram (30 maart 1974), woonachtig in de stad Groningen aan de Bankastraat.
De man linksonder op de foto, met startnummer 19677, dat is hem tijdens de 4 Mijl van Groningen in 2009:

Zoals het een goed PVV-kandidaat betaamt, is Dennis Ram fanatiek tegen de muliticulturele samenleving en weet hij zijn standpunten genuanceerd onder woorden te brengen:
Waarom is de PVV ook alweer zo tegen de “multicul”? Nou, bijvoorbeeld omdat “de islam” vrouwen discrimineert – en vrouwendiscriminatie is uit den boze voor de PVV.
Wat vindt Dennis Ram ervan dat vrouwen voor hetzelfde werk minder betaald krijgen dan mannen?

Kortom: het verschil in beloning is biologisch verklaarbaar en dus terecht, aldus PVV-kandidaat Ram, die iedere mannelijke (mede)verantwoordelijkheid voor zwangerschap afwijst.
De mindere betaling heeft echter niet alleen een biologische oorzaak, er is ook een sociale component: volgens Rat (oeps! slip of the qwerty) – herstel: volgens Ram wordt het verschil tussen mannen en vrouwen in stand gehouden door sociale wetgeving:

Wanneer een politieke vriend van hem ervan wordt beschuldigd zijn zwangere vrouw zodanig mishandeld te hebben dat ze moest worden opgenomen in een ziekenhuis, stelt Dennis Ram dat vrouwen die het hospitaal worden in gemept daar vaak zelf om vragen; huiselijk geweld is volgens hem dus een kwestie van eigen schuld, dikke bult – en wie het niet met PVV-kandidaat Ram eens is discrimineert mannen en is dus een seksist:

Ram, Dennis Ram, what’s in a name?

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een kromme zinnen van Dennis Ram. Is hij dyslectisch?

Groet, Daniel.

Marjan Feith zei

Vermoedelijk heeft deze geen les gehad van Coen?

Alweer zo'n fris figuur, trouwens, deze Ram. Laten we hopen dat hij geen vrouw heeft.

Anoniem zei

Ik vind het zielig dat Dennis Ram dyslectisch is. Laten we hopen dat hij geen spraakgebrek heeft.

Daniel.

Rinze zei

Foutloos Nederlands schrijven staat niet in hoog aanzien binnen de PVV. Hebben ze een keer de kans om ons Nationaal Erfgoed te beschermen...

Anoniem zei

Ik denk dat Dennis Ram slist. Maar het erge is dat zijn vrouw daar net een keer te veel om gelachen heeft.

Daniel.

aargh zei

Zullen we koekenpannen gaan inzamelen voor zijn vrouw?

de gitaargod zei

Dat anoniem reageren wil maar niet lukken, he Daniel?

Anoniem zei

Sterker nog: dat is niet eens de bedoeling. Stel je toch eens voor dat ik me zo laf zou verschuilen achter de god die ik aanhang. Ik zou die wanklank niet kunnen verdragen.

Daniel.

Anoniem zei

oei niet te best dat die man zijn adres bekend is ..deze standpunten zullen hem niet in dank worden afgenomen..waar moet het heen met onze leiders..

Karel ten Haaf zei

@ Anoniem: Ik ben als voorstander van massa-acties tegen individueel terrorisme, dus dat ik 's mans adres weet is niet oei.

Arend Jan zei

Ram gaat Klara Wolthof vervangen in de Staten. Klara was na amper een jaar het boeroepen klaarblijkelijk meer dan zat.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/10470595/__Opnieuw_PVV_er_uit_politiek__.html?p=3,1

Subtiele tags trouwens.

Anoniem zei

Alhoewel ik het niet eens ben met de stellingen van Dennis Ram, moet er toch bij vermeld worden dat dit slechts uitspraken zijn buiten hun context. Of Dennis nou wel of niet dyslectisch is, niet iedereen beheerst de geschreven Nederlandse taal perfect. Sommige van deze uitspraken zijn voor zijn tijd dat hij iemand naast zich had om zijn spelling te controleren.

Linkse groet ;)

Anoniem zei

Hij is niet alleen dyslectisch, hij moet het ook nog doen met een zielig callcenter-baantje (Ja ik ken deze kneus, noodgedwongen, heb er niet voor gekozen hem te kennen).
Misschien dat ze hem daar nog een beetje Nederlands bij kunnen brengen.