vrijdag 25 februari 2011

Dossier PVV-Groningen (4): Rein Kuiper

Lees hier “Dossier PVV-Groningen (1): Erik Geel”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (2): Dennis Ram”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (3): Tim Gaasbeek”

Reinder Pieter Kuiper uit Oude Pekela (17 april 1939), roepnaam Rein, staat op plaats 13 van de PVV-kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen van 2 maart aanstaande.

Rein Kuiper was in de jaren zeventig van de vorige eeuw lid van de Partij van de Arbeid, en in 1973 werd hem gevraagd of hij burgemeester van Oude Pekela wilde worden; Rein weigerde, want in zijn betrekking als “hogere ambtenaar” verdiende hij meer dan hij zou krijgen als burgervader, en jezelf inzetten voor de publieke zaak is mooi, geld is mooier – zo vertelt de met zichzelf bijzonder in zijn nopjes zijnde Rein Kuiper in een uitgebreid interview dat Prachtig Pekela hem afnam:

In de jaren tachtig vielen PvdA-lid Kuiper de schellen van de ogen:
Daarna ging het van kwaad tot erger met de wereld in het algemeen en met Nederland in het bijzonder. In de wollige bewoordingen van Rein Kuiper zelf:

Nee, Rein Kuiper heeft het niet zo op buitenlanders en linkse multiculturalisten:

Rond de eeuwwisseling besteedde Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka aandacht aan Rein Kuiper. Waarom? Zelf zegt de huidige PVV-kandidaat daarover:
en:
Op een verzoek om de aantijging hard te maken dat Kafka een dodenlijst zou hebben opgesteld, werd door Rein Kuiper niet gereageerd – niet zo verwonderlijk als je weet dat die lijst nooit bestaan heeft. Maar waarom besteedde Kafka aandacht aan Kuiper? Omdat hij actief was voor het extreemrechtse Oud Strijders Legioen (OSL); het maandblad waarover Kuiper het hierboven heeft, is het maandblad van het OSL: Stavast.

Kuipers betrokkenheid bij het OSL is interessant in verband met zijn kandidatuur voor de PVV.
Zoals het een goed PVV-kandidaat betaamt, is Rein Kuiper fanatiek tegen de muliticulturele samenleving, zo blijkt uit boven aangehaalde teksten. Waarom is de PVV ook alweer zo tegen de “multicul”? Nou, bijvoorbeeld omdat “de islam” homo’s discrimineert – en homodiscriminatie is uit den boze voor de PVV.
Maar dit vindt Rein Kuipers OSL van homo’s:


[Uit: Antifascistisch kollektief, De rechterkant van Nederland. Een overzicht van extreemrechtse en fascistische verschijnselen in Nederland (SUA, Amsterdam 1983), pp. 87-88.]

Het moge duidelijk zijn: wie tegen homodiscriminatie is, moet dus vooral niet op de PVV stemmen.

3 opmerkingen:

Kortsluiting zei

Hee, dat is een Van Kooten en De Bie-imitatie! Wil de PVV op deze manier de Nederlandse cultuur in ere houden?

Daniel.

De Grote Vondel zei

Hier zit een geweldige ready made in! (alleen de titel is van mezelf)

De linksen

Dat zijn de autonomen
Die plakken er al gauw het stempel fascistisch op
Ze kunnen niet leven zonder zulke onderwerpen
Ik heb er zelf geen belangstelling voor
Ik ken geen fascist en heb daar ook geen behoefte aan

Karel ten Haaf zei

@ De Grote Vondel: Ik vind vooral je link briljant!