zondag 7 februari 2010

Stemming maken

Het fijne solitaire gezelschapsspel de kieswijzer is er weer. Waar de ene collega-blogger het heeft over Schrikken met de Stemwijzer (2x, en steeds erger), de andere moe is van eigen voorspelbaarheid (Zucht...) en de derde zich afvraagt of hij niet wijzer zou moeten zijn en het hele geval eigenlijk maar beter niet links zou kunnen laten liggen, daar is de Groninger redactie van Kortsluiting, die ten volle de verantwoording draagt voor dit stukje, zeer tevreden over zijn uitslag, die geheel in lijn is met wat hij al dacht dat hij vond:


Probleem is natuurlijk, dat Kortsluiting-Groningen veel linkser is dan de partij bovenaan het lijstje, maar waarschijnlijk zal hij toch, in arren moede, zijn stem uitbrengen op een hem bekende kandidaat van de betreffende partij. Wellicht.
Let ook even op de nummer laatst: de Partij Vrij Groningen. Dat is een heel eng clubje, een stadse kloon van Wilders’ PVV. Met als lijsttrekker een vroegere fractiemedewerker van de PVV die op extreemrechtse forums actief aan stemmenwerven voor zijn Leider deed. Niet op stemmen. Op inhakken mag wel, op die vuige fascistenvrind.

4 opmerkingen:

coen zei

Ja, dat rijtje had ik ook wel willen hebben.

Kortsluiting zei

Dat is een gewoon kwestie van de goede antwoorden invullen.

Stormblast1953 zei

Zou als volgt willen aansluiten met
http://stormblast1953.blogspot.com/2010/02/sp-ho-la-die-jee.html

Anoniem zei

Volgens de stemwijzer moet ik VVD stemmen omdat ik tegen de bouw van het Forum ben en Stadspartij omdat ik de tram niet door de binnenstad wil hebben. Trek ik me dus geen zak van aan. Die hele stemwijzer mag van mij zo de prullenbak in.

Er zijn maar weinig mensen die alle partijprogramma’s opvragen, lezen (ook dat nog!) en beslissen. Stemmen is ook geen rationeel proces. Je stemt wat je stemt omdat je bent wie je bent. Omdat daar een partij bij hoort. Mensen hebben zo hun overtuigingen en zijn daar moeilijk vanaf te brengen.

Toch brengt die stemwijzer me op een idee. Je kunt er een referendum van maken. Verzamel alle meningen over alle onderwerpen en je weet hoe de Stadjer denkt over het Forum, de tram en andere issues. Politieke partijen voeren die uitslag gewoon uit. Kan het democratischer?

(René)