donderdag 11 februari 2010

Matthijs Jansen, de liegende lijsttrekker

Matthijs Jansen, lijsttrekker van de Partij Vrij Groningen, is aantoonbaar een leugenaar. Op TV Noord zei hij gisteren ‘absoluut niks met rechts extremisme te maken’ te hebben. Sterker nog: ‘Daar wil ik ook niks mee te maken hebben.’
(Hij reageerde hiermee op dit stukje, waarin ik hem omschreef als “vroegere fractiemedewerker van de PVV die op extreemrechtse forums actief aan stemmenwerven voor zijn Leider deed” en hem naar aanleiding daarvan “fascistenvrind” noemde.)
Later in de uitzending merkte hij op: ‘Dat vind ik zo’n afschuwelijke beschuldiging en die ook zonder argumenten naar voren wordt gebracht.’
Welaan dan.
NRC Handelsblad van 13 januari 2007 onthult dat Matthijs Jansen in juli 2006, op dat moment fractiemedewerker van Geert Wilders’ PVV, onder andere op de extreemrechtse site Polinco actief is. Jansen ontkent dit niet. Wel beweert Matthijs Jansen in NRC: ‘Ik wist niet dat Polinco extreem-rechts is. Dat hoorde ik pas achteraf.’
Tegenover de UK (18 januari 2007) verklaart Jansen: ‘Ik had geen idee dat Polinco van extreem-rechtse signatuur was.’ En: ‘Het was wel erg slordig dat ik niet gecheckt heb wat voor site het was.’
Dat de huidige PVG-lijsttrekker ‘pas achteraf’ hoorde van de extreemrechtse signatuur is welhaast onmogelijk: de homepage van het inmiddels niet meer bestaande Polinco (een afkorting van Politiek Incorrect) liet niets aan duidelijkheid te wensen over, de site was duidelijk antisemitisch. Ook dat hij ‘niet gecheckt’ heeft ‘wat voor site het was’ is uiterst onwaarschijnlijk: alvorens berichtjes te kunnen posten op Polinco heeft Jansen zich moeten aanmelden voor de site. En aanmelden kon alleen via de homepage waarop dus niet onder stoelen of banken werd gestoken dat Polinco extreemrechts was.
Polinco is inmiddels van internet verdwenen, en dus hoopt en verwacht Matthijs Jansen wellicht dat hij hier goed weg komt: zijn woord tegen het mijne. Die hoop en verwachting sla ik graag aan gruzelementen. Uit de krochten van het wereldwijde web dook Kortsluiting de homepage van Polinco op. Ziehier:

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit verhaal zou helemaal af zijn als je de activiteiten van Matthijs Jansen op Polinco óók weet af te drukken. Dat wordt een scoop!

(René)

Anoniem zei

En deze Matthijs Jansen staat nu dus nummer 3 op de kieslijst van de PVV voor de Provinciale Staten in Groningen.

Zie http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6631127.ece/Van-Kesteren-lijsttrekker-PVV-Groningen

Joho Hollander zei

Het spijt me maar bij nalezen van de getoonde waarschuwingsschermen van Polico blijkt nergens iets van extreem-rechtse nazistische sympathieen. Of dat zou moeten blijken op enig afgeven op de AFA, MDI etc. maar iedereen die een beetje gezond verstand heeft en hun acties en schrijfsels volgt zal bij die organisaties minimaal vraagtekens hebben. Kortom de aannmelder bij de site Polinco viel op grond van de waarschuwingen NIETS te verwijten!
Ofwel Mathijs Jansen heeft gelijk dat hij niet kon weten dat er ook extreem-rechtse resp. nazi-sympathieen op Polinco werden geuit!!

Kortsluiting zei

@ Joho Hollander. Er staat ANTIFA. niet AFA. Wie ook maar iets weet van neo-nazi's weet dat zij hun tegenstanders ANTIFA noemen. Combineer die kennis met het gedeelte tussen haakjes in de zin "Het MDI, ANTIFA en andere door kleine (vreemd genoeg voornamelijk joodse) belangengroepen in het leven geroepen terreurorganisaties" en je weet dat je beland bent op een extreem-rechse, antisemitische site.

Karel ten Haaf

Anoniem zei

@Joho

Een meneer die zich "W.F. Hermans" noemt was eerst actief op Polinco als holocaust ontkenner en nu doet ie dat op Stormfront.

Meneer "Joshadam" is door het Hof Amsterdam veroordeeld wegens belediging.

En dit waren er maar twee.

Anoniem zei

Ik vind alles best, maar wordt het niet eens tijd dat Matthijs gewoon eerst eens gaat afstuderen!