donderdag 18 februari 2010

Monsterproof uitnodiging


Boekhandel De Balustrade en Uitgeverij Passage nodigen u van harte uit voor de presentatie van Monsterproof, de vierde bundel van Daniël Dee, op vrijdag 5 maart 2010 vanaf 17.00u.

Monsterproof is de weerslag van een verkenningstocht achter het masker van de beschaving. Een verkenningstocht naar de waanzin van alledag en de waanzin van het brein.

Tijdens de presentatie zal de korte film Omdat ik haar wilde verrassen van filmmaker Rob van Pelt in première gaan. De film is gebaseerd op het gelijknamige gedicht dat ook in Monsterproof is terug te vinden. Tevens zal de dichter enkele gedichten uit de bundel op levende muziek van Titus van den Bragt en Theo Sieben ten gehore brengen. Uiteraard zal er gelegenheid zijn om de bundel aan te schaffen met een handtekening van de dichter. Later op de avond zullen er nog voordrachten zijn van bevriende dichters, waaronder Umeu Bartelds, David Boelee, Bianca Boer, Anneke Claus, Karel ten Haaf, Hanz Mirck, Stefan Nieuwenhuis, Kasper Peters en Hans van Willigenburg. Het zal kortom nog lang onrustig blijven.

Graag tot ziens op 5 maart!

Datum: vrijdag 5 maart 2010
Locatie: Grote Visserijstraat 12 b, Rotterdam
Aanvang: 17.00 uur
Toegang: gratis (en de drank ook!)

Web: http://www.uitgeverijpassage.nl/ en http://www.boekhandeldebalustrade.nl/

Recensie-exemplaren zijn op te vragen bij: Uitgeverij Passage – info@uitgeverijpassage.nl - Tel. 050 - 5271332

Over Monsterproof kwam al vanuit verschillende hoeken commentaar:

'Lekker rebels,' Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

'Daniël Dee dan. Zijn poëzie is grappig, pienter, ad rem en geheel van deze wereld – of van een gefantaseerde wereld,' Philip Hoorne.

'Dee’s geluid is rauw: zijn toon is ironisch tot sarcastisch en zijn ritme is in velerlei opzichten Rotterdams. De beelden die hij oproept zijn vaak buitengewoon oorspronkelijk,' Ronald Ohlsen.

'Gefeliciteerd! Je kunt dichten,' Stijn Ekkers in de Poëziekrant.


Geen opmerkingen: