woensdag 10 februari 2010

Op inhakken


Zojuist heeft de Groninger redactie journalist Remco in ’t Hof van TV Noord op bezoek gehad. Op werkbezoek. Naar aanleiding van een passage over de Partij Vrij Groningen op dit weblog: “Dat is een heel eng clubje, een stadse kloon van Wilders’ PVV. Met als lijsttrekker een vroegere fractiemedewerker van de PVV die op extreemrechtse forums actief aan stemmenwerven voor zijn Leider deed. Niet op stemmen. Op inhakken mag wel, op die vuige fascistenvrind.” De laatste zin werd door lijsttrekker Matthijs Jansen (zie foto) ervaren als ‘bedreigend’ (dixit In ’t Hof), maar volgens een door de PVG-Leider geconsulteerde advocaat is het niet mogelijk om stappen te ondernemen (dixit idem). Geen nieuws dus, zou je denken. Helaas is TV Noord een andere mening toegedaan en zijn ze van plan er een item van te maken. Ik heb nog getracht In ’t Hof van dit onzalige voornemen af te brengen, naar ik vrees zonder resultaat. We zullen het later vandaag zien.
Jammer dat extreemrechtse idioten er constant weer in slagen om de media voor hun karretje te spannen met non-items, en dat er zelden inhoudelijke vragen gesteld worden aan die ratten. Voor degenen die wel de confrontatie willen aangaan, kopieer ik de volgende uitnodiging van de PVG website:

WIE: Alle geïnteresseerden!
WAT: Inloopavond PVG. Laat je mening horen!
WAAR: Proeflokaal Hooghoudt, Gedempte Zuiderdiep 61
WANNEER: Elke zondag tussen 20.00 en 22.00

6 opmerkingen:

Marjan Catharina zei

Hup Kortsluiting!

Voor zei

Haha Karel, ik wilde n.a.v. jullie blog nog wel posten of het nou wel verstandig was om zulke gepeperde uitspraken te doen... maar het trotskistentuig wordt met recht betaald gezet!
Nee hoor, allemaal ongein, succes ermee! En stiekem is het toch weer publiciteit of niet dan?

Groetjes Robert

Anoniem zei

Ben benieuwd of die PVG in een van oorsprong rood nest als Groningen een poot aan de grond krijgen. Denk het niet. Heren Kortsluiting, jullie schieten met een kanon op een mug.

(René)

Kortsluiting zei

@Marjan Catharina: we blijven proberen om te scoren

@Voor: Zoals ik in het blogje al schreef: die publiciteit heb ik juist proberen te voorkomen. Maar het is geen slecht item geworden, moet ik toegeven.

@René: We zijn gestreeld dat je ons weblog ziet als kanon, maar gezien de hoeveelheid bezoekers is het toch meer een klapperpistooltje. En wat geen poot aan de grond betreft: laten we het hopen.

Karel

Anton zei

Merkwaardig hoor van TV-Noord. Die hebben we nog niet kunnen betrappen op veel inhoudelijk bijdragen aan de gemeenteraadsverkiezingen, en dan ineens met zo'n item openen. En merkwaardige dat ze zich zo voor het karretje van dergelijke politici laten spannen. Gelukkig zijn er nog genooeg standvastige mensen!

Anoniem zei

Voor het item op RTVNoord mét videoclip: linkje:

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=89019

(René)