donderdag 18 december 2008

Karel-Jan van Swaffelaar


Sommige woorden zullen dra weer vergeten zijn. Swaffelen bijvoorbeeld.
Sommige daden blijven tot de verbeelding spreken. Deze bijvoorbeeld: nieuwsgierig geworden door het populairste woord van 2008, en vrezend dat hij iets gemist had alle jaren van zijn leven, besloot een lid van de Kortsluiting-redactie, in licht beschonken staat, een eindje door de bebouwde kom te swaffelen. Na enkele minuten al, werd het opgewekt over straat slingerende lid aangehouden door een agent: ‘Waar swaffelen wij naartoe?’ zo vroeg de geüniformeerde mens. Waarna hij vervolgde met: ‘En waarom vernielen wij op aanstootgevende wijze openbaar bezit van de belastingbetalende gemeenschap?’
Niet begrijpend zag het redactielid hem aan, waarop de agent zei: ‘Als we nou eens achter ons keken.’ De redacteur wierp een blik over zijn schouder en overzag het resultaat, het geslachtveld van zijn geswaffel: aan weerszijden van de brede straat een rij geknakte lantaarnpalen.
De gemeente verwijderde onmiddellijk de sporen van deze baldaad. En om herhaling te voorkomen is er in de Oude Boteringestraat nu hangende straatverlichting.

6 opmerkingen:

der peter zei

hij is leuk Karel...

Kortsluiting zei

Ook mijn dank is groot.

Henk Landkroon zei

Wij swaffelden vroeger altijd de ballen in het bowling centrum
Een kennis heeft nog een aantal uren geprobeerd de bal van zijn ''manneke'' af te swaffelen, na een iets te innig balcontact
Het is hem gelukt na een ''stief'' kwartiertje geconcentreerd afswaffelen

Henk Landkroon zei

Heb je deze al gezien karel
http://k-1sport.de/en/database/show_tournament.php?id=640

Kortsluiting zei

@Henk: Naar verluidt voelt Mieke Maaike van het Noorden zich nu pas echt één, dankzij jouw stereo-reactie. Merci daarvoor.

@Henk (2): Wat ja een handig overzichtje ja. Dank hiervoor.

Plus Size Toga Costumes zei

Thanks for your insights. I learned new things. Keep on posting!