vrijdag 19 december 2008

K-1: Badr Hari niet geschorst


Voor wie het niet (meer) weet: Badr Hari werd tijdens de finale van de K-1 WGP 2008 gediskwalificeerd wegens het slaan en tegen het hoofd schoppen van een uitgegleden op de grond liggende tegenstander. Zojuist werd zijn straf bekend gemaakt. En hij komt goed weg: geen schorsing – want in zo’n maatregel voorzien de reglementen niet; dat gaat nu worden aangepast, maar Hari ontspringt dus die dans. Waarschijnlijk tot genoegen van de K-1 bazen, want Hari is op dit moment de enige jonge vechter die de ene na de andere held van de oudere generatie naar het canvas werkt, en dus een grote publiekstrekker die veel geld in het laatje brengt.
Dit zijn de strafmaatregelen die hem werden opgelegd:
1. De inbeslagname van het volledige bedrag (100%) van Hari’s gevechtsgeld;
2. De inbeslagname van Hari’s prijzengeld van het evenement en het afnemen van de titel K-1 World GP nummer twee van het jaar 2008 (er zal dit jaar geen nummer twee zijn);
3. Het afnemen van Hari’s K-1 Zwaargewicht titel en gordel. Om de nu vacante titel zal zo spoedig mogelijk een gevecht worden georganiseerd, waaraan Hari niet deel zal nemen.

Punt 1 begrijpt de redactie-Noord Nederland niet helemaal – gaat het om startgeld en/of geld van sponsors e.d. dat hij kreeg voor de WGP Final Eight? Of om al het start- en prijzengeld van de gehele WGP 2008 cyclus? En/of alle sponsorgelden? Of iets anders?

Het lijkt mij, Kortsluiting-Groningen, een goed idee om Hari in zijn eerstkomende drie gevechten te laten uitkomen tegen, in willekeurige volgorde, Peter Aerts, Remy Bonjasky en Semmy Schilt – laat de drie beste K-1 vechters dan maar binnen de ring op sportieve wijze afrekenen met de onsportieveling die hun prachtige sport een slechte naam geeft. En ik voorspel dat Hari, zeer tot mijn genoegen, tegen alledrie zwaar knock out zal gaan.
(Maar ja, mijn K-1 voorspellingen hebben de vervelende gewoonte om niet uit te komen.)

3 opmerkingen:

Henk Landkroon zei

Ik ben het helemaal met je eens maar.........als Bonjasky niet was blijven liggen zeuren dan had Hari er met alleen een gele kaart afgekomen.
En dan hadden de kaarten ineens heel anders gelegen want de ''Bonjasky-hoek'' riep natuurlijk niet voor niets ''Blijven liggen''!!!
Tussen zes haakjes ; Sem schijnt ZEER gemotiveerd naar Japan af te reizen!!

Kortsluiting zei

Volgens mij zeurde Bonjasky niet - dat hij na de moordaanslag volkomen groggy was lijkt me logisch; en op zo'n moment ben je in staat om, dubbelziend en al, gewoon weer op te staan omdat je van de wereld bent en geen idee hebt wat je doet. Alleen al uit medisch oogpunt is het dus goed dat hem werd toegeschreeuwd te blijven liggen zodat hij niet in de verleiding kwam om half bewusteloos zijn vechtershart te volgen en op te staan.
Dat Hari geel kreeg, was trouwens niet in overeenstemming met de reglementen, die schrijven meteen een rode kaart voor. En terecht: je ziet wat voor idiote discussie er nu ontstaat n.a.v. het niet direct rood geven.
Over Schilt: jammer het een MMA gevecht wordt op 31 december, en geen K-1. MMA kan mij maar matig boeien.

Karel

Stefan1 zei

Henk, riep de Bonjaskyhoek dat hij moest blijven liggen? Dat is heftig nieuws! (Daar ben ik zeker vijf minuten helemaal duizelig van)