zaterdag 4 februari 2012

Dossier PVV-Groningen (3a): Tim Gaasbeek

Groningen, gisteren rond het middaguur. Ik stond op het punt te vertrekken naar Rotterdam om de feestelijke presentatie van het prozadebuut van Daniël Dee, Vrouwen en ik eerst, bij te wonen, gevolgd door uit eten en uit drinken en een nachtje Hotel New York met de Verloofde, toen de telefoon rinkelde. Denk nou niet dat ik zo’n modieuze rinkeltone op mijn mobiel heb, het was de vaste aansluiting die om aandacht vroeg.
‘Hallo met Karel.’
‘U spreekt met Tim Gaasbeek.’
‘Hallo.’
‘U weet wie ik ben?’
‘Jazeker.’
‘Dat dacht ik al. Ik wil u vragen om de pagina over mij van uw website te halen.’
‘Waarom?’
‘Ik heb er last van.’
‘Heb je het fascistische gedachtegoed van de PVV afgezworen?’
‘Nee, dat niet. Maar het is er ook opgezet zonder toestemming en zonder overleg met mij.’
‘Ja, dat is nou juist de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van nieuwsgaring die ik verdedig en die onmiddellijk zal worden afgeschaft wanneer jullie fascisten het voor het zeggen krijgen. Maar je staat dus nog steeds achter de fascistische ideeën van de PVV? Als je mij een schriftelijke verklaring geeft dat je afstand neemt van die ideeën dan valt er over te praten.’
Daar ging de fascist niet op in. Tim Gaasbeek vertelde dat zijn cliënten, jongeren, dat stuk ook lazen, en dat dat zijn werk bemoeilijkte. Bovendien vond hij het vervelend als die jongeren doorslaan in die ideeën, daar kon hij nu moeilijker tegen optreden; dat weet hij aan mijn stukje en niet aan zijn eigen van haat vervulde levensvisie – de logica van racistische idioten is werkelijk onnavolgbaar.
Tim begon te slijmen dat hij mijn verzet tegen die ideeën begreep, en dat hij dat prima vond, maar of ik toch maar alsjeblieft het stuk over hem wilde verwijderen.
Ik kreeg er genoeg van. Zei: ‘Als je mij een schriftelijke verklaring geeft dat je afstand neemt van het fascistische gedachtegoed van de PVV dan valt daarover te praten. Ik ga daarover ook niet in discussie. En zolang je dat fascistische gedachtegoed niet afzweert heb je aan mij een hele slechte. Ik wens je een goede middag.’ En hing op.

Lees hier “Dossier PVV-Groningen (1): Erik Geel”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (2): Dennis Ram”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (3): Tim Gaasbeek”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (4): Rein Kuiper”
Lees hier “Dossier PVV-Groningen (5): Matthijs Jansen”

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat stuk over Gaasbeek is van eind februari 2011, bijna net zo oud als dat mailtje van Bosman. Stelletje slaapkoppen, daar bij die PVV. Welterusten jongens!

(rené)

Tim Gaasbeek zei

Even voor de goede orde ik weet niet wie in mijn naam heeft gebeld. alleen kan ik wel met zekerheid zeggen dat ik het zelf niet was.

Jammer dat je iedereen gelooft die je aan de telefoon hebt.

Karel ten Haaf zei

Natuurlijk Tim, ik ben de onbenul.