zondag 6 maart 2011

Bruinhemden in blauwe bloesjes


Hier zit het net gekozen Groningse PVV Statenlid Matthijs Jansen (rechts) naast Erik Geel – de man die op zijn website racistische teksten plaatste en die vindt dat het ontkennen van de Holocaust een mening is.
Dit rattengebroederlijk naast elkaar zitten vond afgelopen vrijdag plaats, bijna twee weken nadat op Kortsluiting een boekje werd opengedaan over Erik Geel. Zijn er nog steeds mensen die willen ontkennen dat Matthijs Jansen sympathie heeft voor (personen met) nazistische denkbeelden?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, dat gebeurt wel eens als je beide kandidaat bent voor dezelfde partij tijdens dezelfde verkiezingen...

Karel ten Haaf zei

Als je allebei kandidaat bent: prima.
Als je inmiddels meer weet over je collega-kandidaat dan toen je allebei op de lijst kwam te staan en desondanks zij aan zij gaat zitten mekkeren dat er stemmen van de PVV (en de VVD) toegekend zijn aan de PvdA; een bewering die je later op de dag weer intrekt "na onderzoek" (terwijl je helemaal geen onderzoek gepleegd kunt hebben want je had geen toegang tot de stembiljetten): nee, dan niet prima; dan kom je niet weg met "dat gebeurt wel eens als je beide kandidaat bent voor dezelfde partij tijdens dezelfde verkiezingen"; dan heb je er dus aantoonbaar geen moeite mee om op te trekken met personen tegen wie de PVV officieel bezwaar zegt te hebben.