zaterdag 26 maart 2011

Vragen uit bezorgdheid


Open brief aan Ronald Sorensen,

Volksvertegenwoordiger van likmevestje, het is je dan toch gelukt om voor de PVV in de Senaat te komen. Chapeau! Hoe diep ben je uiteindelijk op de knieën gezakt? Ach, wie zonder talent iets wil bereiken, moet soms een beer pijpen. Dat is bekend, daar hoeven we niet moeilijk om te doen.

De switch van Leefbaar Rotterdam naar de PVV, dat is van hetzelfde laken een pak en daarom volledig inwisselbaar, toch? Lood om oud ijzer, niet? Of is het stiekem toch – hou je vast, ik ga het hardop zeggen – opportunisme? Hetzelfde soort opportunisme waar jij Aboutaleb van beschuldigt. Van idealen lijkt me in ieder geval geen sprake. Kortom: waarom?

Is dit nu de 'nieuwe politiek' waar Leefbaar Rotterdam zo de mond van vol heeft? Het klinkt me allemaal te veel als 'eigen belang eerst' in de oren. Wat denk je te kunnen bewerkstelligen in de Eerste Kamer? Noem eens drie dingen? Oké, noem er dan twee? Goed, noem één ding dat je wilt bereiken? En nu we het er toch over hebben: wat heb je eigenlijk bereikt in de gemeenteraad van Rotterdam voor ons hard werkende en belastingbetalende Rotterdammers? Nee, nu jezelf niet op de borst kloppen voor werk dat de PvdA heeft verricht. Dat is altijd zo gênant.

Ik heb mensen in mijn omgeving gesproken die hopen dat je reet pus gaat spuiten van de decubituswonden op het pluche. Dat vind ik te ver gaan. Ik weet namelijk heus wel hoe dat gaat. Dat pluche moet dan natuurlijk chemisch gereinigd worden en wie gaat dat betalen? Precies, wij, de hardwerkende belastingbetaler.

Ronald, ouwe plucheklever, een reactie van jouw kant zou ik op prijs stellen, maar gelieve niet te vuilbekken, want groene zeep om je mond te wassen is ook niet gratis.

Tot zover,
een bezorgde burger,
Daniel Dee.

3 opmerkingen:

Harry Perton zei

Een aldus gepijpte beer is daar mooi klaar mee.

De vraag is overigens wat men in deze context moet verstaan onder beer. Mag ik aannemen dat het een mannetjesvarken is?

Kortsluiting zei

Dat mag.

Daniel.

Anoniem zei

Kan ook een mannetjescavia zijn.

(rené)