vrijdag 6 juni 2008

Spel Zonder Naam
Veel dichters worden nooit volwassen, maar er lopen ook exemplaren rond van wie het nauwelijks voorstelbaar is dat ze ooit jong zijn geweest - niet vanwege een overmaat aan oubol in hun werk, maar omdat ze zo wijs en sereen hun levenspad gaan. Het is onder vertegenwoordigers van deze laatste, zeldzamer soort, dat Kortsluiting fotografische bewijzen van jeugd heeft verzameld voor een nieuw spel, dat een beetje lijkt op het dichtersvoetenspel van Coen Peppelenbos, die morgen trouwens zijn (solo)romandebuut Victorie presenteert. Vooralsnog is het spel naamloos, suggesties zijn welkom. Volgt nu de vraag van vandaag: wie is deze zestienjarige jongeling die, de blik vol Sturm und Drang, zo alert en wakker de wereld beziet?

4 opmerkingen:

coen zei

Karel ten Haar

Kortsluiting zei

Coffect. Victorie!

Gelkinghe zei

Hè verdorie. Is Coen me voor geweest. Is deze Karel, zo vraag ik mij af, wellicht nazaat van de negentiende-eeuwse domineesdichter?

Niet dat ik een gegeven paar din de bek wil kijken, maar het spel lijkt veel op een spel in Nota Bene, het personeelsblad van het centrale RUG-Bureau. Daar doen ze het met kinderfoto's, dat is een verschil. Het mMaakt het raden een stukje moeilijker.

Marjan zei

He, jasses, ik had het ook goed geraden! Maar dat gelooft niemand meer, natuurlijk.