zaterdag 28 juni 2008

Moderne nomaden


Vijf studenten van de academie voor beeldende kunsten in Maastricht hebben naar aanleiding van een opdracht een dichtbundel samengesteld en vormgegeven. In dit boek genaamd ‘Moderne nomaden’ hebben zij gedichten gebundeld die op welke manier dan ook met dit onderwerp te maken hebben. Ook is iedereen die in aanraking komt met dit boek vrij om ook hun stempel te zetten in deze bundel, iedereen mag gedichten of illustraties achterlaten.

Zij willen van deze bundel ook een moderne nomade maken, en daar hebben ze hulp voor nodig. Van dit boek bestaan tien exemplaren. Deze hebben ze op meerdere plekken in Maastricht verspreid. Als u in het bezit bent gekomen van een bundel willen ze u vooral veel plezier wensen met het lezen ervan. Maar ze willen u ook vragen om als u uitgelezen bent, deze bundel weer verder te laten gaan met zijn reis. Leg hem op een plek neer voor de volgende persoon om te vinden.

Nomaden laten alles achter zich, en hechten niet aan spullen. Tegenovergesteld dus aan ons in onze materialistische wereld. U wordt dus bij deze ook op de proef gesteld, kunt deze bundel die u gratis heeft gekregen weer weggeven? Het geestelijk bezit blijft immers van u, alleen het materiële geeft u weer door.

In het boek is werk te lezen van Anne van Amstel, Bas Belleman, Huub Beurskens, Bert Bevers, Martin Beversluis, Jip Bosch, Tsead Bruinja, Maria van Daalen, Daniёl Dee, Ruud Linssen, Hans Manders, Wil Melker, Leo Mesman, Willemien Min, Wilma Robben, Edwin Smet en Wijnand Steemers.

Geen opmerkingen: