woensdag 29 juni 2011

K-1 WGP 2011 gaat door!


Uit welingelichte bron (zo heet dat), van een persoon die zo dicht bij het vuur zit dat het haast niet anders kan of zijn wenkbrauwen zijn geschroeid, van een direct betrokken partij dus, hoorden we het volgende grote nieuws: de K-1 World Grand Prix 2011 gaat door!
Vrijwel niemand had het voor mogelijk gehouden, maar het is zo goed als zeker: begin oktober de K-1 WGP Final Sixteen – in China. Het is nog niet officieel, maar de K-1 is aan het herfinancieren en dat die herfinanciering zo goed als rond is kunnen we opmaken uit het feit dat de vechters al benaderd zijn door de K-1 organisatie. In de eerste helft van juli zal de K-1 dit nieuws naar buiten brengen.
Het wordt natuurlijk wel een beetje raar: de Laatste Zestien zonder voorafgaande kwalificatietoernooien, oftewel: acht wildcards. Maar laten we daarover niet zeuren en blij zijn dat de K-1 World Grand Prix ook dit jaar gehouden wordt.
Geplaatst voor de Final Sixteen zijn de deelnemers aan de Final Eight van vorig jaar: Mighty Mo, Peter Aerts, Semmy Schilt, Kyotaro, Gökhan Saki, Daniel Ghiţă, Alistair Overeem en Tyrone Spong.
Dat Peter Aerts zal meedoen is zeer onwaarschijnlijk: hij kondigde na de Laatste Acht van vorig jaar aan alleen nog enkele gevechten te zullen doen, omdat hij te oud werd voor toernooien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Weet iemand waar deze finale 16 wordt uitgezonden op de nederlandse tv of inet?