vrijdag 10 juni 2011

Gevecht van het jaar


Ons ter ore kwam het gerucht dat op 11 september 2011 in Amsterdam het gevecht zal plaatshebben: Daniel Ghiţă vs. Badr Hari. Op K-1-regels. Daar het met de dag waarschijnlijker wordt dat er dit jaar geen K-1 World Grand Prix zal worden gehouden, i.v.m. ernstige financiële problemen van het Japanse FEG, de organisator van de K-1 WGP, lijkt Ghiţă vs. Hari het gevecht van het jaar te worden.
Gebrand op zekerheid vroegen we It’s Showtime-directeur Simon Rutz of het gerucht op waarheid berust. Rutz: ‘Ghiţă vs. Badr is nog lang niet zeker, het hele evenement trouwens nog niet.’ Het evenement, dat is It’s Showtime in de ArenA – als organisator van dat gala houdt Rutz natuurlijk een slag om de arm, gezien de anti-vechtsport opstelling van burgemeester Van der Laan.
Dus ook maar even de trainer van Ghiţă benaderd, Anil Dubar. Die meldt: ‘11 september staat zo goed als vast voor de partij van het jaar, Badr Hari vs. Daniel Ghiţă. Oorspronkelijk zouden ze 24 september vechten in België en ook was er interesse vanuit Roemenië om die partij daar te doen. Ze zijn uiteindelijk op 11 september uitgekomen. In Amsterdam. Ik ga in ieder geval alles uit de kast halen om deze pot te winnen, dus Badr mag zijn borst echt nat maken.’
Kijk, dat is goed nieuws. Als liefhebbers van de sport én fans van Daniel Ghiţă zien we reikhalzend uit naar deze partij. Maar first things first: morgenavond, 11 juni, vecht Ghiţă in Warschau tegen Erhan Deniz. We hopen dat Ghiţă daar Deniz de oren wast, liefst niet al te zachtzinnig. Anil Dubar: ‘Als trainer zijnde moet je altijd voorzichtig zijn met voorspellingen van partijen van je pupil. Maar één ding probeer ik te beloven: Deniz gaat niet drie rondes uitvechten tegen Ghiţă.’ We gaan het zien, via de livestream, morgenavond om 21.00 uur; hier nog te bestellen voor €10,=. En wie heeft meegekregen dat hij de vorige keer niet werkte en zich afvraagt: maar durf je dat dan nog een keer aan? Jazeker, dat is keurig afgehandeld door It’s Showtime: niet alleen heb ik mijn tien euro teruggekregen, maar bovendien – als goedmakertje – de livestream van morgen voor niets. Zo zie je maar weer: organisatoren van vechtsportgala’s zijn zo slecht nog niet. Zoals ook de (meeste) fans en vechters niet voldoen aan het vooroordeel dat het ongeciviliseerde primaten zijn. Koen Scharrenberg formuleert het als volgt in het juni-nummer van Ringsports: “Met dank aan pionier Eurosport, die onder aanvoering van met name karate- en kickbokskampioen Fred Royers en in zijn kielzog Ronald ‘The Voice’ Wustenberg heel veel goed heeft gedaan. De buitenwereld was waarschijnlijk na de eerste uitzendingen op Eurosport verbaasd dat die commentatoren normaal en beschaafd konden praten. Net zoals ze waarschijnlijk omvielen toen bleek dat vechtsporters rechtop lopen en zelden tot nooit op hun handen trappen als ze zich voortbewegen.”
De fightcard voor morgen in Warschau:
-77 kg: Errol Koning (Nederland) vs. Murthel Groenhart (Suriname)
-95 kg: Revanho Blokland (Nederland) vs. Marc Vlieger (België)
-73 kg: Hafid El Boustati (Marokko) vs. Piotr Woźnicki (Polen)
It's Showtime 95 MAX Wereldtitelgevecht: Danyo Ilunga (Congo) vs. Nenad Pagonis (Servië)
-70 kg: Rafał Dudek (Polen) vs. Michał Głogowski (Polen)
Zwaargewicht: Daniel Ghiţă (Roemenië) vs. Erhan Deniz (Turkije)

Geen opmerkingen: