woensdag 26 mei 2010

Tristan en Verloofde

Terwijl de Verloofde op tournee door Europa in Londen privéfeestjes van de UK Subs bezoekt en de nachten in stapelbedden in hostels doorbrengt, af en toe enkele minuten vrijmakend voor een videogesprek via skype,

liep Kortsluiting-Groningen met zijn ziel onder de arm en verdreef hij het geamputeerde gevoel middels lezen, lezen, schrijven, lezen en een pizza per dag. Tot vanmorgen: het vakantiegeld kwam binnen en uw Stadse redacteur toog naar het Carillon – nee niet dat jammerding in de top van de Martinitoren, maar de muziekzaak aan de voet ervan. Kocht hij daar een plaatje van de Fuckups, bandje van De Verloofde dat vanavond in een hostel in het nationale rugbystadion (vergelijk met de skypefoto, vrijwel dezelfde hoek) van Wales in Cardiff speelt?

Hoewel romantiek leuk is: neen. Hij schafte zich de Complete Works van Tristan Keuris aan, een box met 11 CD’s en 1 DVD bevattende alle werken van zijn favoriete (Nederlandse) componist, die te kort leefde van 1946 tot 1996.

Nooit van gehoord? Dat moet anders – luister naar Music for violin, clarinet and piano, een (jeugd)werk uit 1973.

5 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

Goh, wat ben je zielig!!!
Of bedoel je dat niet??

Kortsluiting zei

Nee hoor, ik ben heel niet zielig: ben opeens weer erg belezen, heb een fors begin gemaakt met mijn volgende novelle, bezit de complete werken van mijn favoriete componist en heb zojuist weer geskyped met de Verloofde. En dan ga ik zaterdag ook nog naar de Amsterdam Arena, vechtsport kijken.
Maar dank voor je sympathieke medeleven.

Karel

Stormblast1953 zei

Ik heb inmiddels jullie boek uit gelezen.
Op zijn gronings ''Nait slecht''

Nee hoor, het was een mooi en onderhoudend boek, prettig leesbaar en boordevol weetjes voor de leek en zelfs voor de zichzelf kenner noemende medemens.
We gaan het boek met ons allen aan het eind van het jaar nomineren voor de titel Sportboek van het jaar!!

Mooie foto's ook in het boek verwerkt!!

Kortsluiting zei

dank voor de lof.
wat de foto's betreft: ze zijn mooi (dank) maar in de tweede druk kan de reproductie wel wat helderder.

Anoniem zei

NY State Police. Net dat YouTubefilmje bekeken. Godverdomme, wat is DIT goed!!! & Hoe kan ut dat ik NIET weet dat dit bestaat?

(René)