dinsdag 1 juni 2010

Bokkenvla bejubeld


In de Vlaamse prachtcourant de Morgen stond vorige week zaterdag een interview met Mels van Driel, de schrijver van het boek Met de hand. Een culturele geschiedenis van de soloseks (Arbeiderspers, Amsterdam/Antwerpen 2010). Graag maken wij hier reclame voor dat boek, dat trouwens echt een leuk en interessant boek is, want Mels van Driel maakte reclame voor Bokkenvla - en met succes: de uitgever meldt dat er opeens weer belangstelling is voor die novelle.4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Karel, dat is toch mooie reclame. Dat staat als een paal boven water! Jouw "Bokkenvla" vond ik een prachtig boek (in één ruk uitgelezen). Nu wordt het ook voor het grote publiek een echte trekpleister. Bij nadere bestudering van dat interview kom je trouwens allerlei leuke woorden tegen. "Een verrukkelijk boek", "hun opwinding aan te zwengelen". Zouden die Belgen dat nou expres zo opgeschreven hebben?

Anoniem zei

De rukkers zijn niet voor één gat te vangen.

(flauw he)

Anoniem zei

Voor wie denkt dat 'Bokkenvla' alleen over masturbatie gaat, zie het slot van mijn recensie in Noachs Kat (januari 2005).

'Minder duidelijk maar wél aanwezig is je politieke statement. In het dagboek zitten verwijzingen naar het communisme. Duidelijker is je verwijzing naar extreem-rechts, met bijvoorbeeld het verwerpen van alles dat afwijkt. 'Ik hoor bij de groep en dat geeft een heerlijk gevoel van macht zonder verantwoordelijkheid’, zegt Perry Oostvogel. Misschien dat een paar lezers jou op de foto op pagina 109 aanzien voor een skinhead. Maar voor een Lonsdale-jongere kan je boek een eye-opener zijn.'

Bokkenvla is kortom nog steeds actueel.

(René)

Kortsluiting zei

René, dank je wel.

Karel