zaterdag 12 juni 2010

Ongedierte


Al was de verkiezingsoverwinning van rechts natuurlijk niet onverwacht, dat asociaal een meerderheid van de kiezers achter zich wist te krijgen kwam wel hard aan. Vandaar deze late reactie: Kortsluiting-Groningen heeft eerst twee dagen woest kijkend door de stad geparadeerd in zijn Ik vind Geert Wilders een fascistische klootzak T-shirt.
Wellicht dat menig Wilders-stemmer inmiddels spijt heeft van zijn of haar keuze: de Leider heeft onmiddellijk na de verkiezingen zijn sociale mombakkes afgelegd en verklaard dat hij wil meewerken aan een verhoging van de AOW-leeftijd – na kiezers te hebben geronseld door het tegengestelde te beweren. Als hij binnenkort moet kiezen tussen betere zorg en belastingverlaging, dan kiest hij natuurlijk voor belastingverlaging. Om de economie uit het slop te trekken, zal hij akkoord gaan met een versoepeling van de ontslagbescherming. En om de hypotheekrenteaftrek te kunnen blijven betalen, zal hij het minimumloon inleveren. Zo zijn de extreemrechtse manieren: de sociale punten in het verkiezingsprogramma zijn bedoeld om de mensen zand in de ogen te strooien – zo is het altijd geweest, en zo zal het altijd zijn.
Intussen laat ook zogenaamd netjes rechts zijn ware gezicht zien: de VVD van Mark Rutte heeft er geen bezwaar tegen om met fascisten te onderhandelen over samenwerking.
Nu maar hopen dat de geperoxideerde fascist niet in staat blijkt om de 23 ongeleide projectielen die in zijn kielzog de Tweede Kamer betreden in de hand te houden. Wij verheugen ons op een herhaling van de LPF-soap: het im- en exploderen van de fascistische PVV-fractie kan ons niet snel en luidruchtig genoeg gebeuren. Maar laten we tijdens dat feestelijke spektakel niet vergeten: één op de zes kiezers heeft gestemd op een fascist. En meer dan de helft voor het afwentelen van de crisis op de zwakste schouders. Met dat in het achterhoofd is het verrukkelijke schouwspel van elkaar voor rotte vis uitmakende bruinhemden niet meer dan een hoofddoekje voor het bloeden.

4 opmerkingen:

Marjan Feith zei

En zo is dat. Hierbij mijn steunbetuiging.

Anoniem zei

Let's face it... Het scheelde maar zooo weinig of Cohen en co hadden gewonnen en dus het initiatief kunnen nemen voor de vorming van een kabinet.

Jammer dat stemmers van GL, SP en D66 niet hun stem even aan de PvdA hebben gegeven. Simpel om die VVD en PVV achter je te houden. Strategisch stemmen heet dat: pragmatisch dus en even wat minder principieel.

Hoe geestverwant bijvoorbeeld PvdA en GroenLinks zijn, blijkt uit hun lijstverbinding. Had ook wat kunnen uitmaken bij verdeling van de restzetels.

(René)

ps: voel me kut vanwege die uitslag. Gelukkig biedt het voetbal troost.

Kortsluiting zei

René, je spreekt wartaal: hadden alle D66-, GroenLinks- en SP-stemmers hun stem aan de PvdA gegeven, dan nog hadden CDA, VVD en PVV 76 zetels gehad.
En ja, dan had de PvdA het voortouw mogen nemen bij de formatie - maar zonder rechtse partij had ook de PvdA als dan verreweg grootste partij geen kabinet kunnen vormen. Aangezien de PvdA nou niet echt heel links is, zou ook dat een rechts kabinet geworden zijn. Kortom: ik ben blij dat mijn stem (bij gebrek aan beter, lees linkser, stemde ik SP) in ieder geval niet vertegenwoordigd wordt door een rechts kabinet.

Karel

PS Ook ik vind de uitslag kut, maar helaas biedt het voetbal mij geen troost want die sport interesseert me geen moer.

Anoniem zei

Wartaal of niet, mijn punt is dat je met linkse politiek pas iets bereikt als je de krachten bundelt. Dat is wat anders dan de vraag hoe links je bent en hoe zuiver op de graat links moet zijn. Dat zaait alleen verdeeldheid en maakt het front tegen rechts niet sterk.

(René)