maandag 3 mei 2010

Blowjob


Zaterdag aanstaande is het Cannabis Bevrijdingsdag: in het Westerpark te Amsterdam komen wat stonede vogels bijeen om een programma te volgen dat van 12.00 tot 22.00 zal duren. Niet echt een item voor het door drinkers volgeschreven Kortsluiting – zou je denken, ware het niet dat tussen 16.00 en 16.30 op het hoofdpodium wordt gepresenteerd: Wieteratuur. Volgens Uitgeverij Papieren Tijger “de eerste bundel korte humoristische verhalen van D.C. Lama sinds zijn undergroundklassieker Hasjstickie Drugs uit 1999.” Wieteratuur… bedenk zelf eens wat, man!
Bij het persbericht een stukje uit het boek, een kort verhaal getiteld Sterke punten. De eerste zin van dat verhaaltje:
‘Ik heb een hele grote lul,’ zei Floris.
En wat schreef een Kortsluiting-redacteur (die van Zieteratuur) in de novelle Bokkenvla (een pastorale), gepubliceerd in 2004?
‘Ik heb trouwens een enorme leuter.’
Bedenk zelf eens wat, man!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De titel Wieteratuur is reeds in 2001 aangekondigd, onder andere Zieteratuur-uitgever Anton Scheepstra. Het verhaal 'Sterke punten' met de openingszin 'Ik heb een hele grote lul' werd voor het eerst gepubliceerd in 2003 in Zone 5300.

Anoniem zei

De titel Wieteratuur is reeds in 2001 aangekondigd, en onder andere aangeboden aan Zieteratuur-uitgever Anton Scheepstra. Het verhaal 'Sterke punten' met de openingszin 'Ik heb een hele grote lul' werd voor het eerst gepubliceerd in 2003 in Zone 5300.

Kortsluiting zei

Beste Anoniem,
Je moet het niet zo serieus nemen wanneer een aankondiging verpakt wordt in een grapje.
Proost!
Karel