vrijdag 12 maart 2010

Over ijkels

Carel ten Haaf is een extreemrechtse idioot. Dat kunnen we concluderen naar aanleiding van zijn meest recente plaatsingen op you tube. Ik heb maar even een screenshotje gemaakt, want als ik een linkje plaats krijgt careltenhaaf meer bezoekers, en van Karel ten Haaf hoeft dat niet.

Of ik ooit iemand heb bedrijgd weet ik niet. Ik heb namelijk geen idee wat dat is, bedrijgen. Ook de Dikke Van Dale kent het werkwoord niet. Of bedoelt careltenhaaf bedreigen? Ik kan het me nauwelijks voorstellen, want juist types als careltenhaaf pleiten altijd voor taalcursussen opdat de communicatie beter verloopt.
De delen 2 t/m 12 zijn overigens getiteld: Wat Nederlanders moeten weten van de islam. Let ook even op de geestige omschrijving ‘Voordat u Geert Wilders uitmaakt voor racist moet u deze documantaire geheel bekijken.’

Je staat versteld van zoveel onbenul. Ik zal het nog één keertje proberen uit te leggen, al vrees ik dat een rund als careltenhaaf het niet zal begrijpen, want er komt enig denkwerk aan te pas. (En nu ik toch verwijzingen maak naar het dierenrijk: waarom durft de angsthaas niet zijn eigen naam te noemen? Ik daag hem hierbij uit tot een openbaar debat, voor een zaal vol publiek.)
Waarom ik Geert Wilders een racist noem heeft niets te maken met waarom ik Matthijs Jansen (al dan niet “onterrecht”) omschrijf als fascistenvrind, zoals careltenhaaf suggereert rechtsboven in het eerste screenshot bij dit blogje, en heeft evenmin iets te maken met Wilders’ afkeer van de islam, maar alles met de wijze waarop Wilders die afkeer uit. Als strijdbaar atheïst zal ik er alles aan doen om mensen ervan te overtuigen dat het geloof in een god of goden achterhaald is. Tegelijkertijd zie ik ook in, dat het geloof voor veel mensen die zich in een uitzichtloze situatie bevinden, met name dus mensen aan de onderkant van de samenleving, een grote steun kan zijn: er is hoop op een beter leven, zij het na de dood. Geloof bestrijden doe je dus pas echt, wanneer je solidair bent met de economisch zwakkeren en daadwerkelijk armoede bestrijdt. In tijden van crisis, zoals die waarin we nu verkeren, is er een voedingsbodem voor bewegingen die een zondebok zoeken. Die bewegingen zeggen altijd dat ze opkomen voor de zwakkeren in de samenleving, en wijzen een zondebok aan voor de problemen die er zijn. Die zondebok is altijd een groep die zich voor het grootste deel aan de onderkant van de samenleving bevindt, en wordt altijd afgeschilderd als een van buiten afkomstig gevaar, een vijfde colonne, die de schuld is van alle problemen in het geliefde vaderland. In plaats van solidariteit tussen de slachtoffers van de crisis proberen te versterken, zodat ze samen in verzet kunnen komen, een krachtige vuist kunnen maken, voeren bewegingen als die van Wilders een politiek van verdeel en heers – opdat er niets veranderen zal in de bezits- en dus machtsverhoudingen.
Wilders formuleert het slim, heeft het in één zin over het gevaar van de islam en over Marokkaanse straatterroristen. Dat je zijn achterban nu steeds vaker hoort spreken over ‘mensen van islamitische afkomst’ wanneer Marokkanen bedoeld worden, maakt duidelijk dat Wilders erin slaagt om racistische politiek te bedrijven zonder zich strafrechtelijk de billen te branden. Ik noem Wilders dus geen racist omdat hij tegen de islam is, ik noem hem een racist omdat hij wanneer hij islam zegt Nederlanders met Marokkaans uiterlijk bedoelt, en omdat hij die groep Nederlanders (en andere mensen met Noord-Afrikaans uiterlijk) anders wil behandelen dan blanke Nederlanders. Discriminatie op basis van etnische afkomst: dat is racisme.

10 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

Als ik de screenshot open, vraag ik mij af wat ''Seido Kaikan'' in de zoek functie hiermee te maken heeft. hahah hahah
Ik let goed op he??

Kortsluiting zei

@Stormblast1953: Heel scherp, ouwe Schilt-fan.

Marjan Feith zei

Hup Karel!

Anoniem zei

Oef. Een heel verhaal, maar:

1 mosterd na de maaltijd, want die Matthijs Jansen heeft geen enkele zetel gehaald.

2 onzin, als je religie ziet als uitweg: godsdienst is opium van het volk. Toch?

3 te theoretisch, want het gaat (alweer) alleen maar over principes. En:

4 (alweer) te tolerant, als je spreekt over moslims en straatterroristen.

(René)

Kortsluiting zei

@René
1. Het gaat over Wilders en die haalt vast wel een paar zeteltjes;
2. Mijn verhaal over godsdienst is in overeenstemming met dat van Marx, dus ik begrijp niet waarom je dat citaat erbij haalt;
3. Wat voor jou blijkbaar theorie is, is voor mij een manier van leven;
4. Te tolerant ten opzichte van Wilders, bedoel je? Of denk je dat het woord straatterrorist een woord is dat ik zou gebruiken als ik vervelende hangjongetjes bedoel?

Karel

Anoniem zei

Gewoon flaggen dat account. Je voordoen als iemand anders is niet toegestaan volgens de Youtube Terms of Service, en als je dat aan de Youtube staff duidelijk kunt maken, wordt dat account waarschijnlijk wel gedelete.

Kortsluiting zei

@Anoniem
Zolang hij Carel en niet Karel heet op youtube tast hij mijn goede naam niet aan, zal ik maar zeggen.Al wil ik natuurlijk wel graag weten hoe hij/zij echt het.

Karel ten Haaf (de echte)

Kortsluiting zei

heet.

Anoniem zei

Wilders hoeft geen campagne te voeren want dat doen zijn tegenstanders al voor hem. Maar goed: binnenkort begint het duel Wilders – Cohen, waarin de ex-burgemeester met voorbeelden uit de praktijk gehakt maakt van de sluwe vos uit Venlo. Jongens, politiek wordt weer leuk!

(René)

ps: de echte fascist (if there is one) is natuurlijk Mohammed Enait.

Kortsluiting zei

@René
Misschien moeten we het maar eens hebben over de definitie van fascisme. Ik zou zeggen: kom langs bij de volgende dichtclub, kunnen we na afloop fijn van gedachten wisselen.
Volgens mij is het zo: Enait en Wilders zijn allebei racist. Enait is een godsdienstwaanzinnige extreemrechtse idioot; Wilders is een fascist.

Karel