woensdag 24 maart 2010

K-1 Yokohama: nieuwe paringen


Vandaag werden er aan het reeds bekende lijstje van vijf partijen

Alistair Overeem vs. Dzevad Poturak
Badr Hari vs. Alexey Ignashov
Semmy Schilt vs. Erroll Zimmerman
Kyotaro vs. Peter Aerts
Jerome le Banner vs. Tyrone Spong (Spong vervangt Karaev in verband met een blessure van de laatste)

die op 3 april zullen worden afgewerkt tijdens de K-1 World GP in Yokohama – het eerste WGP toernooi van 2010 – nog vier partijen toegevoegd:

Makoto Uehara vs. Tsutomu Takahagi
Mitsugu Noda vs. Prince Ali
Sergii Lashchenko vs. Takumi Sato
Gökhan Saki vs. Singh “Heart” Jaideep.

Of één of meer van deze gevechten zal of zullen plaatsvinden in het kader van een kwalificatietoernooi is ons niet geheel duidelijk. Dus tot zover het nieuws.

5 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

Sneu voor le Banner krijgt hij weer een pak klappen!!
En of Badr Hari ooit nog in de ring vecht valt te betwijfelen
lees dit maar

Badr Hari verdachte in zware mishandeling
Meer gezeur aan de deur. In navolging van PvdA-jeugdleider Mohammed Mohandis heeft ook de bekende Marokkaanse K1-vechter Badr Hari kennis gemaakt met snoeiharde discriminatie het zeer stringente deurbeleid van uitgaansgelegenheden. Alleen waar Mo keurig tot tien telde en zijn blackberry greep schijnt Hari de zaken iets anders aangepakt te hebben. We quoten voor de zekerheid maar even de durfals van AT5: Hari zou samen met drie andere mannen een portier van Club Blinq op het Kleine Gartmanplantsoen zeer ernstig hebben mishandeld. De 33-jarige portier weigerde de vier de toegang tot de club omdat hun kleding niet aan de voorschriften zou voldoen. Er ontstond een ruzie waarbij de portier zo hard getrapt en geslagen werd dat hij met ernstige verwondingen in het ziekenhuis belandde. Hij brak zijn oogkas en zijn neus en heeft nu een metalen plaat in zijn gezicht." Aangezien er geen videobeelden van het akkefietje bestaan en het slachtoffer geen aangifte heeft gedaan zoekt de politie nog naar getuigen. Vanavond besteedt de Amsterdamse stadszender extra aandacht aan de kwestie.

Kijk At-5 er maar op na!!!

Kortsluiting zei

Ja, dat verhaal kennen we. Maar is het waar? Hari ontkent erbij betrokken te zijn, dus laten we niet al te vroeg conclusies trekken: onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
Mocht het verhaal waar blijken, en Hari op 3 april verstek moeten laten gaan, dan zal de K-1 organisatie hem misschien wel laten vallen: : "bad boy" image is leuk, maar het moet de K-1 geen geld gaan kosten - zo redeneert een bedrijf nu eenmaal, en zeker in Japan.
En dan nog iets: mocht Hari er inderdaad bij betrokken zijn, maar is de reden van het pak slaag dat de de portier racistische uitlatingen gedaan heeft richting Hari of één van zijn vrienden (niet onmogelijk: Amsterdamse portiers hebben er een handje van om racistisch deurbeleid te voeren), dan wordt het natuurlijk een heel ander verhaal. Eigenrichting is uiteraard altijd af te keuren, maar geweld jegens racisten juich ik (Kortsluiting Groningen) toe.
Afwachten dus maar even.

Kortsluiting zei

O ja, over de sport. Wat Spong betreft: die wordt volgens mij zwaar overschat, ik zie niet waarom zoveel K-1 liefhebbers met hem weglopen - hij is niet alleen nogal licht voor een zwaargewicht, maar hij heeft ook een glazen kin. Ik verwacht dan ook dat hij binnen één ronde zwaar knock-out gaat tegen de veteraan Le Banner die zo'n beetje de hardst slaande man in het K-1 circuit is.

Karel

Stormblast1953 zei

Laten wij niet te snel conclusies trekken of zelfs eigen rechter gaan spelen wat betreft vermeende uitlatingenvan derden en.........
Zeker niet de kin van de nieuwe K-1God gaan beoordelen als zijnde teer glaswerk.
Ik regel sodeju toch geen handtekeningen voor je van de eerste de beste minkukel!!

Kortsluiting zei

Hoho, ik heb nooit beweerd dat Spong een minkukel is. Dat is hij ook niet: het is een enorm talent. Maar zijn nog geen 90 kilo in combinatie met de niet schokbetonnen kin maken dat ik hem weinig kans geef tegen Le Banner. Over een paar jaar, als hij minstens tien kilo zwaarder is, misschien dat hij dan tot de wereldtop kan gaan behoren. Maar voorlopig niet, vrees ik.

Karel