dinsdag 23 september 2008

K-1, de ontknoping nadert


Aanstaande zaterdag is het weer genieten geblazen: de K-1 World GP 2008 Final 16. In Seoel, Zuid-Korea. Na drie Opening Fights en een Openingsceremonie gaat de strijd om het kampioenschap van 2008 dan toch echt de beslissende fase in. De winnaars van de partijen van zaterdag aanstaande plaatsen zich namelijk voor de Final 8, en zullen op 6 december in het Japanse Yokohama in een toernooi gaan uitmaken wie de grote vechtsportkampioen van dit jaar wordt.

Van het evenement van aanstaande zaterdag, de Final 16 dus, wordt door SBS6 verslag gedaan op tv. Volgens hun website begint dit “spectaculair verslag” op zaterdag 27 september om 23.15 uur. Helaas zal het wel weer een verslag op de vertrouwde SBS6 manier zijn: alleen de gevechten waarin Nederlanders uitkomen worden integraal uitgezonden. Nog een geluk dat het vier van de acht partijen betreft – ik neem tenminste aan dat ook het gevecht van Badr Hari door SBS6 zal worden uitgezonden, ook al komt hij uit voor Marokko. Uiteraard zal de redactie van Kortsluiting zich komende zaterdag al ruim voor 23.15 uur met een flesje licht alcoholisch en een bak paprikachips plus dipsaus voor de buis hebben geposteerd, een knoop in de maag van de spanning. Zal Peter Aerts erin slagen om Sem Schilt te verslaan, op knock out of anderszins? Hup Peter! Go Peter! Peter Aerts wereldkampioen! Olé olé olé!

Het programma:
Opening Fight #1 : Keijiro Maeda (Japan) vs. Min Ho Song (Zuid-Korea)
Opening Fight #2 : Zabit Samedov (Wit-Rusland) vs. Fabiano Da Silva (Brazilië)
Opening Fight #3 : Yong Soo Park (Zuid-Korea) vs. Randy Kim (Zuid-Korea)

Fight #1 : FINAL16 : Ruslan Karaev (Rusland) [winnaar GP Azië] vs. Chalid "Die Faust" (Duitsland) [aangewezen];
Fight #2 : FINAL16 : Jerome Le Banner (Frankrijk) [laatste 8 vorig jaar] vs. Junichi Sawayashiki (Japan) [laatste 8 vorig jaar];
Fight #3 : FINAL16 : Ray Sefo (Nieuw Zeeland) [aangewezen] vs. Gokhan Saki (Turkije) [winnaar GP USA];
Fight #4 : FINAL16 : Glaube Feitosa (Brazilië) [laatste 8 vorig jaar] vs. Errol Zimmerman (Nederland) [winnaar GP Europa];
Fight #5 : FINAL16 : Remy Bonjasky (Nederland) [laatste 8 vorig jaar] vs. Paul Slowinski (Australië) [aangewezen];
Fight #6 : FINAL16 : Ewerton Teixeira (Brazilië) [winnaar GP Japan] vs. Musashi (Japan) [aangewezen];
Fight #7 : FINAL16 : Badr Hari (Marokko) [laatste 8 vorig jaar] vs. Hong Man Choi (Zuid-Korea) [laatste 8 vorig jaar];
Fight #8 : FINAL16 : Semmy Schilt (Nederland) [laatste 8 vorig jaar] vs. Peter Aerts (Nederland) [laatste 8 vorig jaar].

1 opmerking:

marjan zei

http://www.flickr.com/photos/tupwanders/2870152785/in/photostream/