dinsdag 3 maart 2015

Literaire Trotski Quiz (73)Lenterig weertje, waterig zonnetje, dus tijd voor iets dat enigszins naar liefde en verrukking neigt maar toch niet al te zomers overkomt. Poëzie in de Literaire Trotski Quiz!
Het antwoord op de vragen van de vorige keer: De geportretteerde is Ab Visser. En dan enigszins ingewikkeld: het citaat over Ab Visser is afkomstig uit een tekst die door Joop Deelman werd voorgelezen op 7 mei 1955, zo staat in Michiel van Diggelen  Ab Visser Biografie (Uitgeverij Passage, Groningen 2013), op p. 271, waar de passage wordt geciteerd en waarvan ik hem overnam.
(Voor de volledigheid: de omschrijving van Deelman als ‘schilder en zelfverklaard acteur’ is afkomstig uit hetzelfde boek, p. 262.)

De vragen van Quiz 73:
1. welke dichter schreef onderstaande gedicht; en
2. waar werd het gepubliceerd?


4 opmerkingen:

Ton van der Molen zei

Een gok: een van de zeldzame gedichten van Sal Santen. Gepubliceerd in de bundel Een veertje in de wind, die zijn kinderen en kleinkinderen voor zijn tachtigste verjaardag uitgaven.

Karel ten Haaf zei

Nee, Ton. Fout. Tipje: het gedicht is recenter.

Anoniem zei

Manuel Kneepkens. het gedicht staat op de webpagina Letteren010.nl en komt uit de dichtbundel Kaleidoscopie van een jaar.

(rené)

Karel ten Haaf zei

Half goed, René. Het gedicht - dat als titel 'Frida Kahlo' heeft - is vooralsnog ongebundeld.