woensdag 12 oktober 2011

K-1 WGP 2011 lijkt van de baan

Als de berichten die ons zo links en rechts bereiken kloppen, en wij vrezen van wel, heeft de K-1-organisatie de vechters nog steeds niet betaald. Waar deelname aan de K-1 World Grand Prix 2011 Final Sixteen van vrijwel alle vechters afhankelijk is van die betaling. Na verschillende keren uitstel te hebben gevraagd en gekregen - de laatste keer was afgelopen vrijdag, toen uitstel verkregen werd tot vandaag - probeert de organisatie van K-1 nu betaling te vertragen door de volgende truc: de vechters hadden al toegezegd genoegen te nemen met de helft van het bedrag dat ze te goed hadden; K-1 wil nu (daar kwamen ze vandaag mee) dat er contracten worden opgemaakt waarin dat is vastgelegd. Pas als die contracten getekend zijn willen ze overgaan tot betaling.
Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de K-1 WGP 2011 zal doorgaan. Ten eerste zijn de vechters Gekke Gerritje niet, en bovendien zijn er nog maar tweeëneenhalve week te gaan tot 29 oktober, de datum waarop de Laatste Zestien gepland staat.

2 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

Er is meer aan geld ten onder gegaan Karel!!
Jammer is het wel, maar laten we eerlijk zijn zonder Golden Glory toch geen echt toernooi!!

Karel ten Haaf zei

Zonder GG is het natuurlijk wel wat gedevalueerd, dat is waar. Met name Schilt en Saki mogen eigenlijk niet ontbreken bij de K-1 WGP. Maar wat K-1 uniek maakt, is de toernooivorm van de Laatste Acht. Dat is ook wat ik er zo mooi aan vind en waardoor het zo onmenselijk zwaar is en de enige echte kampioen oplevert. Ik had(en heb nog steeds een beetje) de hoop dat dit jaar een overlevingsjaar zou worden, met volgend jaar een "doorstart".