vrijdag 9 april 2010

Voorwaarts


Nou, daar moesten we even van bijkomen ter redactie: het voor ons volkomen onverwachte verlies van Peter Aerts. Maar inmiddels zijn we eroverheen, en dus kunnen we nu eindelijk even terugblikken op de World Grand Prix van afgelopen zaterdag in Yokohama. Iedereen die van K-1 houdt heeft de wedstrijden ongetwijfeld gezien, en wie de wansmaak heeft er niet van te houden leest dit niet, dus we hoeven er niet veel woorden aan vuil te maken: de partijen Sem Schilt vs. Errol Zimmerman en Jerome Le Banner vs. Tyrone Spong (ik tikte bijna: Gerard Spong) waren de mooiste, ondanks het uitblijven van knock-outs. Spong is veel verder dan de redactie in Groningen had verwacht, dat wil Kortsluiting-Stad best toegeven, en Spong zal zich dus veel eerder met de wereldtop kunnen meten dan hier ten burele werd verwacht. Als… zijn rechterhand goed geneest, want die brak hij (voor de tweede keer in korte tijd) tijdens het treffen met Le Banner. Zelfzuchtig vrezen wij, in het bezit van kaarten voor het It’s Showtime-gala van 29 mei, dat de wedstrijd Melvin Manhoef vs. Tyrone Spong geen doorgang zal vinden. En daarvan balen wij.
Verder vonden wij het opvallend dat Badr Hari minder agressief vocht dan anders – heel verstandig, denken wij, al is het natuurlijk wel minder spectaculair. En het is duidelijk dat Hari’s tegenstander van 3 april, Alexey Ignashov, terug is – al zal hij juist wat agressiever moeten worden; maar goed: je comeback-partij tegen Hari wat afwachtend vechten is natuurlijk niet raar.

Overigens zijn wij van mening dat zowel Ignashov als Spong ten onrechte acht tellen kreeg: dat waren geen knock-downs.

Dat Ignashov niet alleen in onze ogen goed presteerde, blijkt wel uit het feit dat hij is uitgenodigd om deel te nemen aan het kwalificatietoernooi dat op vrijdag 21 mei in Boekarest zal worden gehouden, voluit: K-1 World Grand Prix 2010 in Boekarest – Oost-Europa GP - Toernooi.
Deelnemers aan dat kwalificatietoernooi – de winnaar plaatst zich voor de Laatste Zestien – zijn:
1. Zabit Samedov (winnaar van de Europa GP 2009)
2. Daniil Sapljoshin (winnaar van het Europa GP Eliminatie Toernooi A, 28 maart jl. in Waschau)
3. nog niet bekend (winnaar van het Europa GP Eliminatie Toernooi B, 10 april a.s. in Vilnius)
4. Alexey Ignashov
5. Sergei Lascenko
6. Mladen Brestovac
7. Roman Kleibl
8. Sebastian Ciobanu

Het reservegevecht is:
Corneliu Rus vs. Mihaiţă Golescu

Verder staan er Superfights op het programma van o.a. Ray Sefo, Ruslan Karaev en Remy Bonjasky, en zullen zowel Valentijn Overeem (de broer van Alistair) als Bob Sapp een MMA-gevecht afwerken (niet tegen elkaar).
Over het programma in Boekarest later meer.
Eerst de komende dagen wat verslagen van het Europa GP Eliminatie Toernooi A en van dezelfde mondvol B. Wat A betreft kunnen we reeds verklappen: het was geen feest om naar te kijken.

1 opmerking:

Stormblast1953 zei

Zie je nou wel dat die Spong heel goed aan het worden is.
Ja, en dat hij van die tere handen heeft wist ik ook niet toen ik hem met een ferme handdruk begroette.
Spong tegen Aerts dat zou een leuk gevecht zijn Karel!!
Dan is het 60 om 40 voor Peter denk ik!!