zaterdag 10 april 2010

Uitzending gemisst


Morgen weer wat literatuur, nu nog even sport. Want vandaag, 10 april, wordt het K-1 Europa GP Eliminatie Toernooi B gehouden in Vilnius. Ziehier het program:

Mindaugas Sakalauskas vs. Viacheslav Vassiliev
Wieslaw Kwasniewski vs. Todor Todorov
Sergejus Maslabojevas vs. Fatih Ulusoy
Andrei Bokan vs. Utley Meriana

Er zijn ook drie superfights: Remigijus Morkevičius vs. Joel Knoch; Petras Markevičius vs. Alexey Prokofjev; en Egidijus Valavicius vs. Vladimir Gerasimcik

Laten we hopen dat Toernooi B beter wordt dan Toernooi A. Want dat was niet geweldig, het Europa GP Eliminatie Toernooi A op 28 maart in Warschau. Wie de uitslagen wil weten, moet hier maar even klikken. Winnaar was Daniil Sapljoshin uit Estland, die zich daarmee plaatste voor de Oost-Europa GP. De wedstrijden zijn inmiddels van you tube gehaald, wegens inbreuk op de rechten. Maar geloof me: heb je de uitzending gemist, dan heb je weinig gemist. Al wat op you tube rest van Toernooi A is een met de gsm of iets dergelijks gemaakt filmpje van de finale: Daniil Sapljoshin (Estland) vs. Tomasz Sarara (Polen).
Verreweg de mooiste partij was Tomasz Sarara (Polen) vs. Ihar Buhaenka (Wit-Rusland) – de laatste verving Almaz Kacenow (Kazachstan). Mocht van dit gevecht binnenkort weer een filmpje op you tube staan, kijk er dan even naar en wees a.u.b. zo goed om een linkje te posten. Verder was er niet veel aan.
Meest aantrekkelijke van de avond vond ik, redactie Groningen, de Extra Ronde Miss. Terwijl ik, bijna vijftiger, helemaal niet op jong val. Kejje nagaan. En dan dwalen de gedachten af: in haar handen heeft ze kok – is dat Pools voor cock? Klemt ze haar handen rond een herending? Ja, ik geloof inderdaad dat K-1 een sport voor macho’s is.
Eén van de scheidrechters lijkt het, gezien zijn blikrichting, met me eens dat de Extra Ronde Miss op 28 maart nog het meest het aanzien waard was:

Geen opmerkingen: