vrijdag 23 oktober 2009

Omdat ik dat wil


Contender #4

Karel “Red Star Charlie” ten Haaf


Het aftellen gaat tergend draag, maar de finish komt nabij. Op 5 december zullen dit de resultaten zijn (en niet dit, of dit):


Ruslan Karaev vs. Badr Hari

Meteen een moeilijke. Hari is de favoriet, maar is in zijn twee partijen tegen Karaev beide keren tegen het canvas geslagen. De eerste keer stond hij niet op, omdat Karaev hem schopte toen hij al op de grond lag: hij verwachtte dat Ruslan gediskwalificeerd zou worden ('Ik laat mij niet flikken! Niemand flikt mij, niemand!') – en dat had ook gemoeten (dit voorval plaatst wel zijn opmerkingen na zijn eigen diskwalifikatie tegen Bonjasky, in de finale van vorig jaar, in een ander perspectief: Hari beweerde dat hij zou zijn opgestaan om verder te vechten). De tweede keer ging hij zwaar neer, stond op, en sloeg Karaev die zonder dekking naar voren stapte om het karwei af te maken met één klap zwaar knock out. Mocht Hari vooral bezig zijn met zijn revanche op Alistair Overeem, in het tweede gevecht, dan bestaat de kans dat hij k.o. gaat tegen Karaev. Ik hoop het, maar zet toch in op Hari als winnaar. Op k.o.


Alistair Overeem vs. Ewerton Teixeira

Ik denk dat Overeem wint, omdat Teixeira, jong als hij is, nog niet genoeg technieken in huis heeft om de krachtmens te verslaan. Of hij moet al heel erg goed hebben getraind op low-kicks, volgens mij het wapen om Overeem te stoppen. Winnaar: Overeem. Op punten.


Jerome le Banner vs. Sem Schilt

Ervan uitgaande dat Schilt zijn linkerhand wat hoger houdt dan we van hem gewend zijn, sloopt Schilt Le Banner die voortijdig moet stoppen, net als de eerste van de twee keer dat de mannen tegenover elkaar in de ring stonden. Winst voor Schilt dus, op technisch knock-out.


Erroll Zimmerman vs. Remy Bonjasky

Zowel wat betreft conditie als snelheid komt Zimmerman te kort, in deze eerste ontmoeting tussen beide vechters. Ruime winst voor Bonjasky, op punten.


De halve finales:

Badr Hari vs. Alistair Overeem

Alweer een hele moeilijke. Mocht Karaev in de eerste ronde Hari eruit geslagen hebben, dan wint Overeem de halve finale van de Rus. Maar ik denk dat Overeem ten onder zal gaan tegen een ontketende Hari, die revanche wil voor zijn verliespartij van 31 december vorig jaar. Winst Hari.


Sem Schilt vs. Remy Bonjasky

Twee maal stonden deze matadoren tegenover elkaar (voor het eerst in 2003 en voor het tweedst in 2005); twee keer had Bonjasky geen schijn van kans. Die trend zet zich door: winst voor Sem Schilt, op k.o.


De finale:

Badr Hari vs. Sem Schilt

Hari zal verwachten Schilt wederom heel snel neer te slaan, maar dat zal niet gebeuren: Schilt is een echte toernooivechter, die in de loop van de avond steeds beter wordt. Tot verbazing van velen zal Schilt deze partij winnen en voor de vierde keer wereldkampioen zijn. Winst voor Schilt, die Hari eruit kniet. K.o. dus. Hoera!


O ja. P.S.

De eerste reservepartij wordt natuurlijk gewonnen door Peter Aerts, al is nog niet bekend tegen wie hij aantreedt (de naam Gökhan Saki wordt genoemd). Mocht Aerts invallen in het hoofdtoernooi, dan zal dat zijn wegens een blessure van Teixeira of van Overeem (die tweede partij zou namelijk wel eens erg zwaar en hard kunnen zijn). In dat geval wint Peter Aerts uiteraard het toernooi; omdat ik dat wil. Driewerf hoera voor mijn held!

[Update, iets later: De eerste reservepartij wordt inderdaad Aerts-Saki; het tweede reservegevecht gaat tussen Chalid Arrab en Daniel Ghita (winst: Ghita, op k.o.).]

5 opmerkingen:

Stormblast1953 zei

Jouw held?? Als je hem kan ontmoeten geef je niet thuis!!
Dat zijn dus geen echte fans.
Zo, dat moest er even uit!!

Kortsluiting zei

Je weet niet waar je het over hebt.

Stormblast1953 zei

hahaha hahaha, het doet nog steeds een beetje zeer!!
Voor 6 november heb ik wat moois voor je in petto!!

Kortsluiting zei

Hoezo: een beetje?

peter zei

Heb zelf al jaren n beamer (en daarvoor een buizenprojector gehad van sony) Ik hoop dat die van DD ook full HD is. Komt de kwaliteit ten goede.
Zal mijn best doen, altijd leuk, die mix van marsepein met japanse nootjes. mkg piwi