dinsdag 27 oktober 2009

K-1 Max


Bij de K-1 vechters tot 70 kilogram, de K-1 Max, werd gisteren de finale uitgevochten. Helaas gaat het daar niet om de laatste acht, maar om de laatste vier - zonde, want een echt toernooi is veel spannender voor het publiek en is bovendien veel heroischer: drie partijen op één avond winnen, dat kan alleen een echte kampioen. Jammergenoeg dus geen Final 8, bij de K-1 Max, maar een Final 4.
De eerste halve finale was tussen de Italiaan Giorgio Petrosyan (een echte verdediger; maar ook kickboksen is the noble art of self defence) - de door velen (waaronder Kortsluiting-Groningen, die ondanks zijn attitude van kenner met zijn voorspellingen erg vaak de mist in gaat) getipte kampioen - en de Japanner Yuya Yamomoto. Zie hier wat zij ervan bakten.
In de tweede halve finale Bevochten de Nederlander Andy Souwer en de Thai Buakaw Por Pramuk elkaar. Souwer won tot nu twee maal het wereldkampioenschap bij de K-1 Max (in 2005 en 2007); Por Pramuk won eveneens twee maal (2004 en 2006). Gisteren ging het zo (helaas is op dit moment alleen de extra ronde te vinden op internet).
De finale kun je (kunt u) hier zien - was hij spannend? Oordeel zelf.

Geen opmerkingen: