zaterdag 7 februari 2009

Over schrijven


De stad-Groninger boekhandel Selexyz Scholtens organiseert in samenwerking met het Dagblad van het Noorden de schrijfwedstrijd “Schrijf het in 1001 woorden”.
In het Dagblad van vandaag besteedt journalist Ingrid de Jonge een hele pagina (en dat is geen tabloidformaat maar ouderwets A2) aan deze competitie.
Naast een aantal door erkende uitgeverijen gepubliceerde prozaïsten, onder wie Kortsluiting-Groningen (zie illustratie), komt ook literair agent en juryvoorzitter Paul Sebes aan het woord. Hij zegt onder meer welke eisen hij stelt aan een kort verhaal: “alle ingrediënten moeten er wel in zitten: een sterke opening, een snelle opbouw naar een conflict, de dramatische wending en dan de afloop.”
Wie kans wil maken op het winnen van een prijs bij “Schrijf het in 1001 woorden,” hij of zij voege zich naar deze aanwijzingen van de juryvoorzitter. Wie een goed en verrassend verhaal wil schrijven, hij of zij trekke zich net zo min als bijvoorbeeld J.M.A. Biesheuvel, Charles Bukowski of Gust Gils iets aan van deze bullshit.

1 opmerking:

Marjan zei

Vermoedelijk kent meneer Sebes geen andere boeken dan thrillers. Qua verhalen schat ik hem in op de televisiebewerkingen van Roald Dahl.