vrijdag 13 februari 2009

Halve maand van de poëzie

Beste bloglezende poëzieliefhebber uit Groningen of wijde omgeving: pak de agenda. En noteer de data van maar liefst drie bundelpresentaties in Stad.
Het begint reeds morgen, zaterdag 14 februari, wanneer de alweer vierde reguliere bundel van Bart FM Droog ten doop zal worden gehouden. De plechtigheid vindt plaats in Boekhandel van der Velde, A-Kerkhof 45-47 te Groningen. Aanvang: 15.00 uur. De toegang is vrij. Bart FM Droog – Veldheer en andere liefdesgedichten wordt uitgegeven door Uitgeverij De Contrabas, telt 76 pagina’s en kost een luttele Є 12,50. Ziehier het fraaie, Deelderiaanse voorplat:
Zondag 22 februari verschijnt de tweede dichtbundel van Kasper Peters. De titel is Kanaalkoorts, de uitgever Uitgeverij Passage. De feestelijkheden vinden plaats in Vera, de in het pand Oosterstraat 44 gevestigde Club for the International Pop Underground. De deuren gaan open om 16.30. Uitgebreid programma met Egbert Hovenkamp II, Ivar, Rense Sinkgraven, Jurre van den Berg, Ton Peters, The Black Hills Band, Dunne Norm en Dikke Waard, Galuh, Nyk de Vries, Mannenkoor 4/5 mei en The Dirty Shambles Band. De toegang is gratis, het 84 pagina’s tellende boek niet – dat kost Є 16,95. Ook van de voorkant van déze bundel wist Kortsluiting een afbeelding te verkrijgen:

Tot slot wordt op vrijdag 27 februari de debuutbundel van André Degen feestelijk aan den volke ter verkoop aangeboden. De volkse titel van het boekje luidt: Zavelreis. De presentatie vindt plaats in Huis De Beurs, A-Kerkhof Zuidzijde 4. Dichterlijke optredens van Daniël Dee, Jan Glas, Karel ten Haaf, Rense Sinkgraven en Driek van Wissen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door onder meer Nina Swart en Edwin Lodz. Ook is er een optreden van buikdanseres Helia. Het programma start om 20.00 uur, de toegang is vrij. De bundel, uitgegeven door Uitgeverij kleine Uil, telt 48 pagina’s en kost Є 12,50
Zo ziet het boek eruit (een te kopiëren afbeelding kon ik op internet niet vinden, daarom doen we het hier met een scan – inclusief vouw – van de uitnodiging):

Geen opmerkingen: