zaterdag 28 februari 2009

De K-1 World GP in Yokohama


Vandaag werd de eerste matchmaking bekend voor de K-1 World GP in de Yokahama-arena te Kanagawa, Japan, het eerste toernooi in de aanloop naar de Final Eight, de grote finale die waarschijnlijk in december gehouden wordt. De deelnemers aan het kwalificatietoernooi zijn nog niet bekend, maar wel een aantal fijne extra’ s. Zo zal op 28 maart in Yokohama een nieuwe zwaargewichtkampioen gekroond worden. In deze klasse tot 100 kilogram is de titel momenteel vacant, nadat hij van Badr Hari werd afgepakt wegens onsportief gedrag. Om de overigens afzichtelijke gordel wordt gestreden in de vorm van een klein toernooi, waarvan de gevechten in de eerste ronde zijn:
Melvin Manhoef (Nederland) vs. Chalid “die Faust” (Duitsland); en
Ruslan Karaev (Rusland) vs. Gökhan Saki (Turkije).
Het reservegevecht is
Tyrone Spong (Suriname) vs. Keijiro maeda (Japan).

Verder staan de volgende super-fights op het programma:
Junichi Sawayashiki (Japan) vs. Glaube Feitosa (Brazilië)
Jerome le Banner (Frankrijk) vs. Ewerton Teixeira (Brazilië)
Badr Hari (Marokko) vs. Errol Zimmerman (Suriname)
Remy Bonjasky (Nederland) vs. Alistair Overeem (Nederland)

Hoewel eerder op de officiële K-1 site stond aangekondigd dat ook Sem Schilt en Peter Aerts in actie zouden komen op 28 maart, staan zij nog niet op het affiche. Reden voor Aerts’ management om in de pen te klimmen:

AMSTERDAM - Met verbazing heeft Peter Aerts kennis genomen van het programma voor de ‘K-1 World GP’ in Yokohama. Hoewel de drievoudig wereldkampioen onlangs door de Japanse K-1-organisatie als een van de deelnemende vechters op dat evenement werd aangekondigd, ontbreekt zijn naam (vooralsnog) op het affiche.

Omdat in het contract van de Nederlander zwart op wit staat dat hij jaarlijks recht heeft op minimaal vijf partijen, heeft het management van Aerts op hoge poten een brief naar Japan gestuurd. Daarin eist Aerts een gesprek met de K-1-bestuurders Sadaharu Tanikawa en Kazuyoshi Ishii, met als doel dat hij alsnog aan het programma van de GP in Yokohama (28 maart) wordt toegevoegd. De 38-jarige Aerts is diep teleurgesteld in de K-1-organisatie, waarvoor hij de afgelopen zestien jaar heel veel heeft betekend.

Dat de naam van de ‘Dutch Lumberjack’ niet voorkomt op de deelnemerslijst, kan niet los worden gezien van de financiële problemen waarmee de K-1 kampt. Veel vechters raken er langzamerhand aan gewend dat ze maandenlang op hun geld moeten wachten. Aerts, een ‘dure’ vechter in de K-1-wereld, kwam eind vorig jaar voor het laatst in actie.

Aerts is momenteel druk bezig met de promotie van de K-1 Max Nederland, die morgen op De Vechtsebanen plaatsvindt. In Utrecht betreden onder anderen Chris Ngimbi, Marco Piqué, William Diender en Ali Gunyar de ring.

2 opmerkingen:

Henk Landkroon zei

Ben je er nog geweest in Utrecht?
Ik denk trouwens dat die Japanners liever hebben dat de beide heren niet direct al op de deelnemers lijsten staan i.v.m. de motivatie van anderen.

david santos zei

Brilliant posting, my firend, brilliant!!!!
Congratulations!!!!