dinsdag 26 maart 2013

Feestelijk: De zondige daad

Wanneer.
Woensdag 27 maart, 17:00 uur, 

Waar.
Boekhandel v/h Van Gennep, Oude Binnenweg 131 B, 3012 JD  Rotterdam.

Wat.
Feestelijke boekpresentatie van het nieuwe boek van Daniël Dee, de novelle De zondige daad (Uitgeverij Passage). Met voordrachten van Stefan van Hoek en Jeroen Naaktgeboren, en de uitreiking van het eerste exemplaar aan F. Starik.

Waarover gaat het eigenlijk.
De held uit De zondige daad staat op het punt om te trouwen. Maar waarom treedt hij eigenlijk in het huwelijk? Liefde is in elk geval niet de reden. In een lange, stormachtige flashback doet de held uit de doeken wat hem bracht tot dit onzalige plan.
De zondige daad is een wervelend verhaal van fantasieloze decadentie. Het staat duidelijk in een Rotterdamse traditie. In het tempo in deze novelle herkennen we de snelheid van de grote stad.

Vorig jaar debuteerde de dichter Daniël Dee als prozaïst met de verhalenbundel Vrouwen en ik eerst.
8weekly over dat boek: ‘Een dichter die een verhalenbundel schrijft: als dat maar goed gaat! Om maar meteen duidelijke taal te spreken: het gaat goed. De verhalen van Daniël Dee zijn echte verhalen. En niet stiekem langgerekte gedichten. Hoewel de schrijver soms gelukkig wel heel poëtische zinnen hanteert. Die zinnen zijn dan wel uitgekleed tot op hun essentie: de naakte waarheid. Bij Daniël Dee is er geen plek voor overbodig sentiment. Sentiment is sowieso nergens voor nodig. […] Het is niet iedereen gegeven deze kille weergave van een bizarre werkelijkheid geloofwaardig neer te zetten. Daniël Dee lukt dit echter schijnbaar moeiteloos.’ ()

Daniël Dee: De zondige daad (novelle); ISBN 97890 5452 270 6 / NUR 301 / 80 pagina’s / 12,5 x 20 cm / omslag Jelmar Geertsma (naar een schilderij van Jacques Tange) / prijs slechts € 10,00

Geen opmerkingen: