zondag 17 mei 2009

K-1: Een nieuw tijdperk?

Wie niet wil weten hoe het gevecht tussen Sem Schilt en Badr Hari is afgelopen voordat het morgenavond (18 mei) om 23.00 uur wordt uitgezonden door RTL7, doet er goed aan om niet verder te lezen en te kijken.

Het lijkt erop dat in de K-1 een nieuw tijdperk is aangebroken, het tijdperk van Badr Hari. Nadat de pas 24-jarige prijsvechter eerder al drievoudig wereldkampioen Peter Aerts tegen het canvas sloeg, maakte hij gisteravond zeer korte metten met eveneens drievoudig WGP winnaar Sem Schilt. Hari had duidelijk goed bestudeerd hoe Aerts de tot voor kort onverslaanbaar geachte Schilt aanpakte en wist te verslaan: door hem heel dicht op de huid te zitten, zodat hij geen gebruik kon maken van zijn enorme reach-voordeel (de man is 2 meter 12 lang). Maar Hari deed meer dan alleen tactisch juist handelen: hij sloeg Schilt binnen de kortste keren twee maal tegen de grond – een enorme prestatie, daar Schilt voorafgaand aan dit gevecht pas één keer een knock-down te verwerken had gekregen. Badr Hari slaat dus duidelijk knoerthard (een woord dat de spellingcontrole tot onze grote verbazing kent).
Tijdens de napraat gisterenavond en vanmorgen, was Kortsluiting het roerend eens: Badr Hari gaat de komende jaren de K-1 overheersen. We zien niemand die hem kan stoppen: niet alleen is hij de oude garde de baas – al moet Hari eerst nog wel een keer van drievoudig kampioen Remy Bonjasky zien te winnen, van wie Hari tot nu toe twee maal verloor –, maar ook bij de jongeren zien we vooralsnog niemand die hem partij kan geven. Natuurlijk is de man niet onverslaanbaar, zijn kin is weliswaar niet van glas maar toch zeker ook niet van schokbeton, toch zien wij hem voorlopig niet verliezen. Laten we hopen dat iedereen Hari nu niet langer beschouwt als enorm talent, maar als de te kloppen man – en dus extra gemotiveerd tegen hem de ring instapt. Dat kan een aantal prachtige partijen opleveren.
Het liefst zien we dat Badr Hari tijdens de WGP Final Sixteen uitkomt tegen Peter Aerts of Sem Schilt – beide mannen zullen toch staan te trappelen om revanche te nemen (van Aerts weten we dat zeker, die kan niet wachten). Een derde treffen met Remy Bonjasky komt er sowieso wel, dus dat hoeft niet per se tijdens de Final Sixteen.
Sluiten we af met een sms-wisseling met De Verloofde, die nadat ze de uitslag van Sem Schilt vs. Badr Hari had vernomen reageerde met: “O Shit. De eikel. Wacht maar Peter krijgt m nog wel”.
We schreven terug: “Jij begrijpt het”.

1 opmerking:

Stormblast1953 zei

Met de uitgesproken gedachte van ''De Verloofde'' kan ik leven!!
zie ook http://stormblast1953.blogspot.com/2009/05/badr-hari-vs-sem-schilt.html