dinsdag 6 december 2011

K-1: FIKA, Golden Glory, Sem Schilt

Een zegsman binnen Golden Glory meldt tegenover Kortsluiting over de pas opgerichte FIKA, de Federation International K-1 Association, waarbij GG-directeur Bas Boon betrokken is: “half december komt het K-1 verhaal naar buiten en is waarschijnlijk afgerond”.
Dat betekent dat er in 2012 weer een K-1 World Grand Prix is – georganiseerd door de FIKA, een initiatief van K-1 bedenker én oprichter Kazuyoshi Ishii. Deze FIKA moet de plaats innemen van de (vrijwel) failliete FEG, tot nu toe organisator van de K-1 WGP.
Er bestaat enige verwarring over de vorm waarin die door de FIKA georganiseerde WGP gegoten wordt. Duidelijk is dat er drie gewichtsklassen zijn, maar of er ook een Grand Prix voor zwaargewichten (of een “open gewichtsklasse”) zal zijn is niet duidelijk. Wij hopen natuurlijk van wel, want in onze opvatting is de zwaargewichtkampioen de enige echte wereldkampioen K-1 – oftewel: zonder zwaargewichten geen K-1. Hopelijk weten we half december meer.

De betrokkenheid van Bas Boon bij FIKA lijkt de oorzaak van het uitstel van de Glory World Series, waarvan deze maand de eerste ronde zou worden gehouden in Rusland. Onze zegsman: “De World Series zijn voor wat ik weet 28 februari”.
Op de poster voor december staat groot aangekondigd dat Sem Schilt zal vechten. Komt hij in februari in actie? We vroegen het zijn trainer Dave Jonkers: “Op dit gebied is nog niets bekend, maar wil je tegen die tijd info dan geef maar een gil. Of Sem vecht hangt af van allerlei andere zaken, zoals de film, financiële afwikkelingen, enz.”
Kortsluiting: “De financiële afwikkeling waar het over gaat, dat betreft de K-1 van vorig jaar neem ik aan? [Voor de minder goed ingevoerde lezers: de deelnemers aan het Finaletoernooi van 11 december vorig jaar, zijn nog steeds niet betaald door de K-1 organisatie.] En de film is toch klaar, of komt er een nieuwe film met Sem aan?”
Dave Jonkers: “Betaling vorig jaar inderdaad. Nova Zembla is uit en Black Out komt later (klein rolletje, maar toch), voor de rest zien we wel.”

Het lijkt er dus op dat het rommelt tussen Sem Schilt en Golden Glory: wij denken dat nu Bas Boon betrokken is bij de K-1 organisatie, de bij GG onder contract staande Schilt zegt: eerst geld, anders vecht ik niet; ook niet voor Golden Glory in de Glory World Series, want GG is nu immers betrokken bij de K-1 organisatie en mij dus geld schuldig. Opmerkelijk, daar Sem Schilt op 3 november samen met Bas Boon aanwezig was bij de persconferentie in China waar de oprichting van de FIKA bekend werd gemaakt (Bas Boon is de man in het blauwe pak, Sem Schilt is de reus):

Bij ontstentenis van de K-1 WGP 2011 en in afwachting van de Glory World Series is er voor K-1 liefhebbers toch het een en ander te genieten deze maand, en wel komend weekend (waarschijnlijk: voor beide gevechten hebben we geen recente bevestiging kunnen vinden):
Zaterdag 10 december, in Kroatië: Daniel Ghiţă vs. Mladen Kujundzic
Zondag 11 december, in Japan: Peter Aerts vs. Mr. Kamikaze

4 opmerkingen:

Stormblast1953 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Stormblast1953 zei

Bedankt voor de aanvulling op mijn blogje van 4 november jl.
http://stormblast1953.blogspot.com/2011/11/fika-het-nieuwe-k-1-staat-op.html
We blijven gewoon hopen Karel!!

Kortsluiting zei

@Stormblast1953: Henk, er zijn ook mensen die vinden dat dit bericht wél nieuws bevat - het toonaangevende liverkick bijvoorbeeld: http://www.liverkick.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1088%3Adetails-on-golden-glorys-role-in-fika-and-sem-schilt-is-unhappy-with-golden-glory&catid=36%3Ak-1

Anoniem zei

Ja, Karel, jammer voor je, maar Stormblast wist dit allemaal ruim een maand geleden al.

En niet zo opscheppen over die Liverkick, kijk wie op 3 november de 4 november-blog van van Stormblast allemaal letterlijk hebben overgenomen!
http://tiny.cc/ktvyg
http://tiny.cc/z01ab
http://tiny.cc/073dy
En dit is nog maar een kleine greep.

Maar het is natuurlijk -alhoewel wat dilettantisch- heel leuk dat je zijn blog aanvult.

Marjan