dinsdag 1 september 2009

K-1: De Laatste Zestien


Vanmorgen om 8 uur Nederlandse tijd, werd hier bekend gemaakt wie de deelnemers zijn aan de World Grand Prix Final 16 van 2009, de zeventiende Final 16 uit de geschiedenis van de K-1. Op 26 september aanstaande in Seoel (Zuid-Korea) strijden om een plaats in het finaletoernooi – de WGP Final 8 – de volgende mannen:

De acht deelnemers aan de finale van vorig jaar (tussen haakjes voor de hoeveelste keer de vechter deelneemt aan de Laatste 16): Remy Bonjasky (7), Badr Hari (4), Errol Zimmerman (2), Ewerton Teixeira (2), Ruslan Karaev (4), Jerome le Banner (11), Peter Aerts (17). De snelle teller heeft al gezien: dat zijn er maar zeven; correct: Gokhan Saki ontbreekt – hoogstwaarschijnlijk vanwege een blessure, maar ons Japans is wat roestig zodat de exacte reden niet geheel duidelijk werd.
Verder de drie winnaars van de WGP-kwalifikatietoernooien: Zabit Samedov (debuut); Singh “Heart” Jaideep (debuut) en Daniel Ghita (debuut); de wereldkampioen zwaargewicht [tot 100 kg.] Kyotaro – voorheen Maeda – (debuut) en de wereldkampioen super zwaargewicht Semmy Schilt (6).
Deze twaalf werden aangevuld met vechters die bij een publiekspoll op internet de meeste stemmen kregen: Alistair Overeem (debuut), Melvin Manhoef (debuut), Glaube Feitosa (9) en Musashi (10) – de laatste twee getallen tussen haakjes kunnen er iets naast zitten, dat zoeken we nog even op.

Dit zijn de partijen:
Badr Hari (Marokko) vs. Zabit Samedov (Wit-Rusland)
Ruslan Karaev (Rusland) vs. Kyotaro (Japan)
Semmy Schilt (Nederland) vs. Daniel Ghita (Roemenië)
Ewerton Teixeira (Brazilië) vs. Sing “Heart” Jaideep (India)
Peter Aerts (Nederland) vs. Alistair Overeem (Nederland)
Remy Bonjasky (Nederland) vs. Melvin Manhoef (Nederland)
Errol Zimmerman (Suriname) vs. Glaube Feitosa (Brazilië)
Jerome le Banner (Frankrijk) vs. Musashi (Japan)

Als smakelijke side-dish is er dit Super Fight:
Taiei Kin (Japan) vs. Cataline Morosanu (Roemenië)

Binnenkort de eerste voorspellingen in onze K-1 pool.

2 opmerkingen:

Catharina zei

Ik verheug me nog het meest op Catharina Moronsanu.

Stormblast1953 zei

Geachte Kortsluiting redactie, Zou iemand Catharina willen vertellen dat dit een echte ''KERELS'' zaak betreft!!