vrijdag 31 juli 2009

Riemen in Prinsentoene

Iedereen was er weer, bij Dichters in de Prinsentuin – het gezelligste poëziefestival van Nederland dat de afgelopen dagen plaatsvond in zonnig Groningen. Wat een draak van een zin.
Waar donderdag nog de halve Kortsluiting-redactie naarstig zat te telefoneren, daar waren wij vrijdag voltallig aanwezig. En wij zagen onder meer:
De Reynaert-rap van Charlie May (de redactie is beter in telefon- dan in fotograferen):
Vele dichters in de loofgangen:
De dichter Sjoerd Kuyper voordragend op het theeveldje, en dezelfde mooie roker enkele uren later voorlezend op het terras van Schouwburgcafé de Souffleur. Van Kuypers' bundel Ik herinner mij Klaas Kristiaan (De Bezige Bij, Amsterdam 1974) was de redactie Groningen als middelbare scholier dermate ondersteboven (“waarvan men dichten kan / daarover moet men zwijgen”), dat hij zijn eerstgeboren zoon Klaas Kristiaan wilde noemen (ondanks de K van Kristiaan); maar ja, eenmaal volwassen besloot hij geen kinderen te nemen – op welke wijze dan ook. De grijze meneer achter de microfoon is Sjoerd Kuyper, de kale meneer die met zijn hoofd des dichters kruis afschermt is Ludwig:

En ook weer aanwezig was Toet Peppelenbos:

Ja, het was weer stoerheid troef.

5 opmerkingen:

coen zei

Ik krijg tieten.

Stormblast1953 zei

Krijggg noah tiettu. Kan de beheerder van dit blog even uitleggen aan Toet het dichtersvolk en aanhangsels daarvan wat Coen bedoelt.

Marjan zei

Beheerder 1 zit op Schiermonnikoog, beheerder 2 staat onder de douche, vandaar dat ik Stormblasts vraag maar even beantwoord:
Tieten zijn bolvormige, met melkklieren dooraderde vetophopingen op borsthoogte, oorspronkelijk bedoeld om jongen te zogen. Ik denk dat Toet-Coen dat bedoelt.

Stormblast1953 zei

Tieten zijn bolvormige Ja dat willen ze allemaal wel!!Als Coen dit allemaal zou weten, zou hij het dan toch gezegd hebben?
Laat die beheerder 1 en 2 maar resp. op Schier. en onder de douche blijven, want nu krijgt de vraagsteller tenminste een serieus antwoord, of het allemaal klopt laten we maar even in het midden.

Anoniem zei

Heb ook foto’s gemaakt & ben al dagen op zoek naar de naam van die volkzanger met die rooie bloes. Bij mijn foto staat z’n gezicht d’r wel op, alleen de naam d’r niet onder. Charlie May heet dus die Reinaert-rapper. Lost & found, dankzij jullie. Luitjes, hartstikke bedankt!