vrijdag 10 juli 2009

K-1: het WGP-schema


Eindelijk! Het is bekend, het toernooischema voor de K-1 World Grand Prix 2009. We waren al bang dat de financiële problemen van de K-1 organisatie roet in het eten zouden gooien, en dat er na Yokohama (28 maart jongstleden) en de GP-Europa in het Poolse Lodz (23 mei) nog slechts een Final Sixteen en een Final Eight gehouden zouden worden. Gelukkig blijkt dat we te somber waren.
Op 2 augustus wordt de GP-Azië gehouden, in Seoul (Zuid-Korea).
Op 11 augustus is er in Tokyo een Final 16 Qualifying GP.
De Final Sixteen vindt plaats op 26 september in Seoul, waarna de Final Eight – hét hoogtepunt van het K-1 jaar – op 5 december zal worden afgewerkt in de Yokohama Arena te Kanagawa (Japan).

Vechters van wie nu al bekend is dat ze op 2 augustus de ring zullen betreden: Yong Soo Park (Zuid-Korea), Young Hyun Kim (Zuid-Korea), Koichi (Japan), Singh Heart Jaideep (India) en Ko Taisei (Japan). Geen echt grote namen hier, maar de organisatie wil natuurlijk minimaal één niet door de organisatie aangewezen Aziaat bij de Final Sixteen. Wij kunnen dat billijken.

Voor 11 augustus staat als Super Fight op het programma: Keijiro Maeda (Japan) vs. Jan Soukup (Tsjechië). Verder werden voor dit evenement tot nu toe de volgende vechters uitgenodigd: Peter Aerts (Nederland), Rico Verhoeven (Nederland), Alex Roberts (USA), Daniël Ghita (Roemenië), Makoto Uehara (Japan), Sergei Lascenko (Oekraïne) en Ramazan Ramazanov (Rusland) – welk van deze vechters zullen deelnemen aan het Kwalificatietoernooi, en wie er zullen uitkomen in een Super Fight is nog niet bekend; alleen wat Peter Aerts betreft kunnen we er gevoeglijk vanuit gaan dat hij niet in het toernooi zal vechten, daar hij dankzij zijn deelname aan de Final Eight van 2008 rechtstreeks geplaatst is voor de Final Sixteen van dit jaar.

1 opmerking:

Stormblast1953 zei

Ik verheug me er nu al weer op!! Jammer dat de zomer dan al voorbij is. Neemt die Aerts ''van jou'' die bijl mee trouwens? Ja?? dan ga ik effe klikken, bij mijn kennissen!!