zaterdag 18 juli 2009

K-1: programma kwalificatietoernooi


Het programma voor de Final Sixteen Qualifying Grand Prix, welk toernooi op 11 augustus gehouden wordt in Tokyo, is rond.
Het verbaast ons enigszins, maar verheugt ons zeer, dat Rico Verhoeven de kans krijgt om zich te plaatsen voor de World Grand Prix Final Sixteen. Mocht het hem lukken, het zou een enorme prestatie zijn: Verhoeven is pas twintig jaar. Hup Rico!


Behalve de winnaar van dit toernooi, zijn geplaatst voor de WGP Final Sixteen:
# de deelnemers aan de Final Eight van vorig jaar: Peter Aerts, Badr Hari, Errol Zimmerman, Ewerton Teixeira, Gökhan Saki, Ruslan Karaev, Remy Bonjasky en Jerome Le Banner;
# de wereldkampioen zwaargewicht (tot 100 kg): Kejiro Maeda;
# de wereldkampioen super zwaargewicht: Sem Schilt (al heeft die het afgelopen jaar zijn gordel niet verdedigd, dus helemaal zeker is dit niet);
# de winnaar van de WGP Europa: Zabit Samedov.
Als we goed hebben geteld, blijven er nog vier plaatsen over waarvoor de K-1 organisatie naar eigen goeddunken vechters kan uitnodigen.

Maar eerst de Qualifying GP in Tokyo. Behalve de toernooipartijen, staan er op 11 augustus ook twee Super Fights op het programma:
Kejiro Maeda (Japan) vs. Jan Soukup (Tsjechië) en
Peter Aerts (Nederland) vs. Yosuke Nishijima (Japan).

Wij van Kortsluiting hebben nog nooit van meneer Nishijima gehoord – voor zover we kunnen nagaan wordt het zijn K-1 debuut – en we rekenen er dan ook op dat Peter Aerts korte metten zal maken met de Japanner. Mocht Aerts onverhoopt niet bijzonder overtuigend winnen, dan zullen we ons moeten gaan afvragen of hij dit jaar voor het eerst de Final Eight niet zal halen, na zestien maal op rij te hebben deelgenomen aan dit finaletoernooi om het eigenlijke wereldkampioenschap K-1. Maar natuurlijk wint hij wel met grote overmacht.

Geen opmerkingen: